Γερουσιαστής Γκρεγκόριο: Πήρα εκατομμύρια ευρώ από τον Μπερλουσκόνι

Σε μια κυνική ομολογία εξαγοράς του από τον Μπερλουσκόνι προχώρησε ο γερουσιαστής Σέρτζιο ντε Γκρεγκόριο, ομολογώντας ότι πληρώθηκε για να σαμποτάρει την κυβέρνηση Πρόντι, αλλά πήρε τα χρήματα γιατί τον έπνιγαν τα χρέη.

Χθες έγινε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για διαφθορά από την εισαγγελία της Νάπολης κατά του Μπερλουσκόνι για την δωροδοκία γερουσιαστή με 3 εκατομμύρια ευρώ, το 2006, με στόχο ο τελευταίος να μεταπηδήσει από το κόμμα Ιταλία των Αξιών του Ντι Πιέτρο, στον μπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας.

Η επιβεβαίωση έρχεται σήμερα με

συνέντευξη του εμπλεκόμενου γερουσιαστή Σέρτζιο ντε Γκρεγκόριο στην Repubblica στην οποία δηλώνει ότι όντως έλαβε τα 3 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια τα πήρε «μαύρα» από τον Καβαλιέρε και τα υπόλοιπα ελήφθησαν ως ενίσχυση του κινήματος, μέσω του Βάλτερ Λαβίτολα, επιχειρηματία που βρίσκεται στην φυλακή για απάτες και δωροδοκίες.

«Δεν θέλω να δικαιολογηθώ, ξέρω ότι είναι έγκλημα…(αλλά) είχα χρέη μέχρι το λαιμό» λέει ο Γκρεγκόριο, σημειώνοντας ότι οι πληρωμές έφθαναν ανελλιπώς, σε μηνιαία βάση.
Σύμφωνα με τους δικαστές, τα χρήματα, μετά από έναν «περίεργο κύκλο» κατέληξαν ακόμη και σε μαφιόζους και συγκεκριμένα στην Καμόρα.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα