Για τη μεταφορά υπηρεσιών και εργαζομένων από Ρηγίλλης και Κατεχάκη

Ανακοίνωση
Ενόψει των εξαιρετικά σοβαρών εξελίξεων που έχουν σχέση με την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε, θεωρούμε σημαντική τη σημερινή μας ενημέρωση μέσω αυτού του Δελτίου Τύπου.

Μέσα σε ένα σκηνικό γενικής πτώσης και εξαθλίωσης φαίνεται δύσκολο να υπάρξουν τομείς που θα μπορούσαν να γλιτώσουν απ’ τον παροξυσμό που μαστίζει τη χώρα. Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε το χώρο μας και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και σίγουρα ο καθένας έχει και τις δικές του Θερμοπύλες να υπερασπιστεί. Όμως πιστεύουμε

πως ο χώρος μας είναι πράγματι νευραλγικός. Πως αν είναι να ορθοποδήσει κάποτε ξανά η χώρα μας, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στα πλαίσια οργανωτικών και άλλων αλλαγών δρομολογείται η μεταφορά υπηρεσιών και εργαζομένων από Ρηγίλλης και Κατεχάκη σε Ραδιομέγαρο και από Ραδιομέγαρο σε Κατεχάκη.

Λόγω του γεγονότος ότι κάποιος μπορεί να μην γνωρίζει το ιστορικό και τη χρήση των εγκαταστάσεων αυτών παραθέτουμε συνοπτικά κάποια στοιχεία :

 v    Εγκαταστάσεις ΕΡΤ στη Μουρούζη

Στο ιστορικό κτήριο της ΕΡΤ στην οδό Ρηγίλλης αποτυπώνεται η ιστορία της ΕΡΤ. Στους χώρους του έχουν εργαστεί και κινηθεί δεκάδες συνεργάτες, υπάλληλοι και καλεσμένοι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης  για περισσότερες από 7 δεκαετίες. Εδώ έγιναν ιστορικές ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο, έγιναν σημαντικές συναντήσεις, στήθηκε η υποδομή και έγιναν τα πρώτα βήματα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, πριν μεταφερθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, τον Ιανουάριο του 1974. Όπως όλοι γνωρίζουν υπηρεσίες της ΕΡΤ, τηλεοπτικά στούντιο, κ.α. στεγάζονται σε συγκρότημα δύο κτηρίων στην οδό Ρηγίλλης και στην οδό Μουρούζη. Το νεοκλασικό που βρίσκεται επί της οδού Μουρούζη φιλοξενεί τη Ραδιοτηλεόραση, το ΚΕΠ, τις φορητές και κινητές μονάδες  και το δεύτερο κτίριο επί της οδού Ρηγίλλης, στεγάζει το control, το studios, το κυλικείο καθώς και αποθηκευτικούς χώρους.

Για το θέμα των τηλεοπτικών στούντιο και των φορητών και κινητών μονάδων η θέση της Μουρούζη είναι νευραλγική. Υπάρχει άμεση πρόσβαση από και προς το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και τα περισσότερα Υπουργεία.  Στο κτίριο υπάρχει χώρος αποθηκευτικός για τον εξοπλισμό και με την υποδομή που υπάρχει μπορεί άμεσα να επισκευαστεί ο εξοπλισμός και να μη σταλεί στο τμήμα Εγκατάστασης και Συντήρησης στην Αγία Παρασκευή, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ακυρώνονται τα θέματα που έχουν προγραμματιστεί να ετοιμαστούν για τον ενημερωτικό τομέα. Εκτός άλλων με δεδομένο ότι στο χώρο βρίσκεται και ο συνάδελφος οδηγός βάρδιας, υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης μέχρι και 3 θεμάτων λόγω απόστασης.

Στο κτίριο επίσης στεγάζεται στούντιο που έχει 2 πλατώ (ένα μικρό και ένα μεγάλο) και είναι εξοπλισμένο με αντικραδασμικό δάπεδο, ρομποτικές κάμερες, ηχομονωτικά υλικά, κ.α. Από εδώ γίνεται η αποστολή των θεμάτων στον Κεντρικό Έλεγχο Ενημέρωσης, των θεμάτων που αφορούν τις ειδήσεις και τις ενημερωτ

Keywords
Τυχαία Θέματα