Για βιώσιμη κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης

«Λυπάμαι. Κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης κατόπιν της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι κατέθεσε ενώπιον του Κάρολου Παπούλια την πρότασή του περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης στη βάση της παραμονής στην Ευρωζώνη και της αποδέσμευσης από τις ρυθμίσεις του Μνημονίου, και με τη συμμετοχή

των πολιτικών δυνάμεων όπως τις κατέταξε η ετυμηγορία της 6ης Μαΐου ως εγγύηση βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας.

Η Δημοκρατική Αριστερά έπραξε κάθε τι δυνατόν προκειμένου να υπάρξει λύση, κατέδειξε την υπευθυνότητά της απέναντι στη χώρα και την κοινωνία, επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε ότι η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να εκφράζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και ευρώ και ταυτόχρονα να κινηθεί η διαδικασία για την αποδέσμευση της χώρας από ρυθμίσεις του Μνημονίου.

Επισήμανε ότι αυτά τα δύο είναι αναγκαίο να εκφράζονται ως στοιχεία προγραμματικής συμφωνίας για μία κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι δήλωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μία κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα για να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική πρέπει να εξασφαλίζει τη συμμετοχή εκείνων των πολιτικών δυνάμεων όπως τις κατέταξε ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία της 6ης Μαΐου -κατά σειρά κατάταξης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και όποιες άλλες δυνάμεις με αυτά τα στοιχεία της πολιτικής που υπηρετούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και επιλέγουν να αποδεσμευτούν από το Μνημόνιο.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα