Η αντικαπνιστική παράνοια του Μπλούμπεργκ στη Νέα Υόρκη χτυπάει… ταβάνι!

Το ότι ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο νυν δήμαρχος της Νέας Υόρκης, μισεί το κάπνισμα δεν είναι μυστικό, τόσο μάλιστα που πληρώνει ο ίδιος προσωπικά μια μικρή στρατιά αγριεμένων γιαγιάδων να περιπολούν τους δρόμους σφαλιαρίζοντας τα τσιγάρα από τα χέρια των νεοϋορκέζων, γράφει με χιούμορ το New York Magazine.

Τα αστεία τελειώνουν εδώ όμως γιατί μετά την απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια, μπαρ, πάρκα, παραλίες και πλατείες ο Μπλούμπεργκ θέλει να βάλει χέρι και στο κάπνισμα μέσα στα διαμερίσματα.

Δεν

προτείνει ακριβώς την πλήρη απαγόρευση – μόνο ένα παρανοϊκό έθνος γιαγιάδων θα έκανε κάτι τέτοιο, σχολιάζει το περιοδικό – αλλά εμμέσως για εκεί το πάει.

Προτείνει λοιπόν ένα νόμο που θα επιβάλλει σε όλα τα κτίρια να διαθέτουν σαφείς και γραπτούς κανονισμούς σχετικά με το αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα σε όλους τους χώρους ακόμα και μέσα στα διάφορα ιδιωτικά διαμερίσματα.

Αυτό σύμφωνα με πολλούς θα οδηγήσει πολλά κτίρια της Νέας Υόρκης να υιοθετήσουν την ολική απαγόρευση καπνίσματος.

Η παράνοια όμως φαίνεται ότι έχει χτυπήσει και τους ίδιους τους νεοϋορκέζους καθώς μια πρόσφατη έρευνα της κοινής γνώμης έδειξε ότι ένα ποσοστό 64% τάσσεται υπέρ του σχεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα