Η απαράδεκτη φραστική παρεκτροπή του κ. Δημ. Παπαδημούλη σήμερα το πρωί από το Mega

Επιστολή Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη στο enimerosi24

Ο κ. Δημήτριος Παπαδημούλης, στέλεχος πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βουλευτής του εν λόγω κόμματος μετά τις εκλογές του 2009, επανεκλεγείς μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 και επανεκλεγησόμενος μετά τις εκλογές

της 17ης Ιουνίου 2012, απολαμβάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητος, μεγαλύτερης ίσως και του αρχηγού του κ. Αλέξιου Τσίπρα. Εις τούτο έχει συμβάλει ο σκανδαλωδώς αναντίστοιχος με την εκλογική δύναμη του κόμματος του χρόνος τηλεοπτικών εμφανίσεων του, με «πρωτιά»-ίσως- από το συστημικό Τ/Ο σταθμό «MEGA CHANNEL»- καίτοι αυτός εξόχως αντισυστημικός, ώς φύσει και θέσει αριστερός. Ασφαλώς μπορεί να προεξοφλήσει κανείς, ότι, με την τόση αναγνωρισιμότητα που διαθέτει, αν δεν ήτο δραστήριος πολιτικός ή αν ήθελε να αλλάξει επάγγελμα, θα ήτο, άνευ αντιρρήσεως, λίαν προβεβλημένος δημοσιογράφος, με κοινό χαρακτηριστικόν εις αμφοτέρας τας περιπτώσεις την έμφυτη αλαζονεία, η οποία τον διακατέχει.

Χθες η –πολλοστή- εμφάνισή του από το «MEGA CHANNEL», είχε έντονη την ώς άνω σφραγίδα. Ξεκίνησε ο πολύς κ. Παπαδημούλης από ευγενή επιθετικότητα της μορφής «μην εκμεταλλεύεστε την ευγένειά μου» ή «μην είστε αγενείς», διά να εγκαταλείψει την τύποις ευγένεια, με τον φραστικό χαρακτηριστικό «γκεσέμια» ( ήγουν: στα κοπάδια αυτός που είναι μπροστά, όπως έσπευσε να εξηγήσει) προς το συν. Γιώργο Οικονομέα, συμπαρουσιαστή με το συν. Δημήτρη Καμπουράκη της πρωϊνής ενημερωτικής εκπομπής. Ή, επί το απλούστερον, άνθρωπο που δεν κάνει άλλο από το να εκφράζει ακρίτως την «γραμμή» των εργοδοτών του, αφού συμπεριεφέρθη με «ιδιαίτερη επιθετικότητα και μονομέρεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» (ξέχασε το δεύτερο συνθετικό –ΕΚΜ, θα θυμώσει ο κ. Μαν. Γλέζος…).  Στο ίδιο κλίμα, έτερος βουλευτής του ιδίου κόμματος, ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας είπε προς τον ίδιο δημοσιογράφο: «Με τραμπουκισμούς θα μιλάμε γ@μv  το κέρατό μου»(….). Λίγες ημέρες δε πιό πριν, από άλλο Τ/Ο σταθμό, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ιδίου κόμματος, ώς και συγγραφεύς, κ. Πέτρος Τατσόπουλος λίγο έλειψε από το να γρονθοκοπήσει εκπρόσωπο άλλου κόμματος.

Επειδή πρόκειται γιά φραστικά πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν το πρωί, συνεπώς από ξεκούραστους και απολύτως ελέγχοντες εαυτούς πολιτικούς άνδρες, είναι λογικό να θεωρήσομε ότι ελέχθησαν εν πλήρει συνειδήσει. Και ενδεχομένως να είχαν πάρει «γραμμή» από άρθρο του π. Προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Αριστείδη Μανωλάκου εις την «Αυγή» της 13ης Μαίου 2012, κατά το οποίο όσοι δημοσιογράφοι δεν συμφωνούν με τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κ. Τσίπρα (π.χ. επιστολές του προς Μπαρόζο), το κόμμα «του», και το εκφράζουν δημοσίως δεν είναι παρά αργυρώνυτοι ή «παπαγαλάκια» ή ανεπαρκείς επαγγελματικώς. Βεβαίως δεν πρέπει να αγνοείται και κατ΄ουσίαν χρήσις βίας, καθ΄ο μέτρο αφορά το τρίτο περιστατικό.

Δεν γνωρίζω, ούτε και με ενδιαφέρει, αν και πώς θα αντιδράσει ο θιγείς δημοσιογράφος, η διεύθυνσις του εν λόγω Τ/Ο σταθμού ή ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων εις τον σταθμό.

Επειδή όμω

Keywords
Τυχαία Θέματα