Η διάδοχος του Θεοχάρη

Η πανεπιστημιακή της κατάρτιση, η εξειδίκευση στα φορολογικά θέματα αλλά και η πολύχρονη επαγγελματική της διαδρομή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε η κ. Σαββαΐδου να υπερκεράσει τους υπόλοιπους 74 υποψηφίους και να προταθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Πλέον αναλαμβάνει μια κομβική θέση στον κρατικό μηχανισμό, καθώς από τις επιδόσεις του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού θα κριθεί το στοίχημα που έχει βάλει η κυβέρνηση για τη μείωση των φορολογικών βαρών με βασικό στόχο την κατάργηση

έκτακτων φόρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης.

Μάλιστα, σε ανύποπτο χρόνο η κ. Σαββαΐδου είχε ταχθεί κατά της επιβολής έκτακτων φόρων. Σε ομιλία της το 2011 είχε τονίσει πως η επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων δεν θα πρέπει να συνδέεται με την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν το καταβάλλουν και είχε προσθέσει πως προκύπτουν θέματα αντισυνταγματικότητας για έκτακτους φόρους που ουσιαστικά αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώσουν τέσσερις φορές για την ίδια φορολογική ύλη. Στόχος της πλέον να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα μέσα από την περιστολή της φοροδιαφυγής.

Η κ. Σαββαΐδου είναι δικηγόρος παρ” Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρεία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων. Είναι, επίσης, Knowledge Manager όλης της εταιρείας, που στελεχώνεται από περίπου 900 υπαλλήλους. Η κυρία Σαββαΐδου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου, μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσιονομικού και Φορολογικού Δικαίου και διδακτορικό από το Universite de Paris II, Assas, με τίτλο «Η αναγκαστική είσπραξη των φόρων στο γαλλικό και το ελληνικό Δίκαιο». Εχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο γνωστικό πεδίο του Φορολογικού Δικαίου. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Harvard University, είναι λέκτωρ στο ΑΠΘ και έχει διδάξει στο ΕΚΠΑ.

Ομόφωνα η επιλογή της

Ομόφωνα επέλεξε την κ. Σαββαΐδου η πενταμελής επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών που είχε συσταθεί για να αξιολογήσει τα βιογραφικά για την κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Η επιτροπή αξιολόγησης συνεδρίασε τρεις φορές, στις 17, 21 και 22 Ιουνίου. Με βάση τα κριτήρια επιλογής, στις συνεδριάσεις αξιολογήθηκαν οι 75 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και τα μέλη της κατέληξαν σε έναν τελικό κατάλογο οκτώ υποψηφίων. Προχθές Κυριακή οι οκτώ κλήθηκαν σε προσωπική συνέντευξη στο υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή ethnos.gr

The post Η διάδοχος του Θεοχάρη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα