Η κόντρα με την «ΑΥΓΗ», ο πουριτανός που άδειασε την κύστη του και το πολιτικο-μιντιακό γεγονός της εβδομάδας

Του Νίκου Νικητέα από τη στήλη Media Windows

Αγριεύει η αντιπαράθεση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» με τον δημοσιογράφο των «ΝΕΩΝ», Γιώργο Παπαχρήστο και από πολιτικό-μιντιακός καβγάς ρουτίνας, εξελίσσεται σε σύρραξη που θα λυθεί στα Δικαστήρια!

Η ομολογουμένως σκληρή κριτική – με επιχειρήματα όμως, που ασκεί καθημερινά ο δημοσιογράφος, στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα,

εξαγρίωσε την Κουμουνδούρου, με αποτέλεσμα να του απαντήσει με αμφιλεγόμενο τρόπο στην προσπάθειά της να τον διαβάλει!

Έτσι για παράδειγμα την ώρα που ο Γιώργος Παπαχρήστος – από τη στήλη του στα «ΝΕΑ» – «παρέδιδε» μαθήματα ελληνικών στον πρόεδρο Αλέξη και του εξηγούσε ότι ο «Ασκός του Αιόλου» είναι ένας, και όχι πολλοί, όπως εσφαλμένα ανέφερε σε δήλωσή του, η «ΑΥΓΗ» αποκάλυπτε (;) ότι ο δημοσιογράφος απολαμβάνει 7 αργομισθίες!

Δυστυχώς όμως, χωρίς να προσκομίζει στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό της!

Πάντως ο δημοσιογράφος, έχει προχωρήσει σε έγκληση κατά της εφημερίδας… Ενώ την επόμενη εβδομάδα, τόσο ο Γιώργος Παπαχρήστος όσο και ο διευθυντής της «ΑΥΓΗΣ», Νίκος Φίλης, έχουν κληθεί από την ΕΣΗΕΑ για εξηγήσεις.

Χωρίς ουσιαστικές παρενέργειες, παρά την εμπλοκή τους, βρίσκει η κυπριακή κρίση τα δυο μεγάλα ελληνικά κανάλια, MEGA και ΑΝΤ1. Σημειώνεται ότι το πρώτο, δεν έχει καμία δραστηριότητα στο νησί, εκτός του ότι πουλάει πρόγραμμα στο κανάλι της εκκλησίας, δηλαδή το MEGA Κύπρου που είναι αυτοτελής οργανισμός σε σχέση με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, ενώ αντίστοιχα συμβαίνει και με το δεύτερο, αφού ο όμιλος Κυριακού δεν έχει άμεση σύνδεση με τον ΑΝΤ1 Κύπρου.

Τη στιγμή που όλοι θα έπρεπε να καταδικάζουν τις ενέργειες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έξω από τις εγκαταστάσεις του MEGA, κάποιοι από τα αριστερά δήλωναν, «Ναι μεν αλλά» και κάποιοι όψιμοι πουριτανοί, δήλωναν ενοχλημένοι από τη φράση του διευθυντή ειδήσεων του καναλιού, «ο χρυσαυγίτης δείχνει το πουλί του»! Και αναρωτιέται κανείς, όταν αυτό το πουλί κατουρήσει τη Βουλή, θα μάς ενοχλήσει που λέρωσε το χαλί;

Κλείνοντας, ενημερώνουμε τους φανατικούς θαυμαστές του Γιάννη Πρετεντέρη, ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο δημοσιογράφος παρουσιάζει το βιβλίο του, «Ο ψυχρός εμφύλιος» συζητώντας με τους Γιάννη Στουρνάρα, Μαρία Δαμανάκη και Ηλία Νικολακόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα