Η Σουαζιλάνδη θα λογοκρίνει χρήστες Facebook και Twitter που ασκούν κριτική στο βασιλιά

Στην τελευταία απόλυτη μοναρχία της Αφρικής ο βασιλιάς Μσουάτι Γ΄ δεν θα ανεχθεί άλλο προσβλητικά σχόλια στο πρόσωπο του από χρήστες κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter. Απλά, αυτό θα είναι παράνομο και οι παραβάτες θα τιμωρούνται παραδειγματικά σύμφωνα με νέο νόμο που είναι σχεδόν έτοιμος.

Στη Σουαζιλάνδη αυξάνονται συνεχώς οι διαμαρτυρίες για το αντιδημοκρατικό καθεστώς και αυτό έχει οδηγήσει το

μικρό ορεινό βασίλειο στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μγκουάγκουα Γκαμέτζε δήλωσε σχετικά: «Θα είμαστε σκληροί απέναντι σε όσους γράφουν άσχημα πράγματα για τον βασιλιά στο Twitter και στο Facebook. Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα.»

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται μετά τα σχόλια που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο γερουσιαστής Θούλι Μσέιν για το πώς ο ακτιβισμός του διαδικτύου ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και απειλεί το κύρος του βασιλιά.

Παρά το γεγονός ότι η διείσδυση του διαδικτύου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα ανάμεσα στο πληθυσμό του 1,2 εκατομμυρίων της Σουαζιλάνδης, δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter χρησιμοποιούνται για την οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, συμπεριλαμβανομένης και της φοιτητικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα ενάντια στις περικοπές στην ανώτατη εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα