«Η ζωή που χάθηκε για ένα ευρώ, αυτοί που φταίνε και η χαροκαμένη μάνα»

Του Διονύση Θανάσουλα

Είμαι σίγουρος πια! Η Παναγία -μεγάλη η χάρη της σήμερα που γιορτάζει- δεν ζει σίγουρα στο Περιστέρι. Αν ζούσε, μάλλον δεν θα άφηνε ποτέ ένα 19χρονο παιδί να σβήσει για ένα ευρώ, πηδώντας από ένα τρόλεϊ εν κινήσει, για να γλυτώσει την διαπόμπευση. Η Παναγία που ξέρω εγώ, αυτή με την οποία με μεγάλωσαν, δεν έριξε το βλέμμα της προχθές στη Δυτική όχθη.

Αν το έριχνε, αυτό το παιδί που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ελεγκτή που του ζήτησε το εισιτήριό του, μπορεί και να μην

έκανε την τρέλα που του κόστισε τη ζωή για ένα ευρώ!

Δεν το είχε, γιατί κάποιοι δεν του το επέτρεψαν. Κάποιοι του το στέρησαν και ξέρουμε όλοι μας ποιοι είναι.

Είναι αυτοί που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, πολιτικοί και πολιτικές δεκαετιών, που έκαναν από λίγα έως ελάχιστα για μια χώρα ευλογημένη και καταραμένη μαζί. Δεν φταίει ούτε ο ελεγκτής που έκανε τη δουλειά του, ούτε ο πιτσιρικάς που δεν είχε αυτό το καταραμένο εισιτήριο. Φταίει ο κάθε Καραμανλής και ο κάθε Παπανδρέου που οδήγησαν αυτή τη χώρα στον γκρεμό και απολαμβάνουν αμέριμνοι τώρα τις διακοπές τους.

Άκουσα πολλά, είδα και διάβασα αρκετά για το απίστευτο περιστατικό και αυτό που διαπίστωσα είναι τρομαχτικό. Όταν σε μια κοινωνία σαν τη δική μας, χάνεται μια νεανική ζωή για ένα κωλοευρώ, τότε μάλλον δεν υπάρχει μέλλον, κι αν υπάρχει είναι ζοφερό και οργουελικό.

Αν φτάσαμε στο σημείο για ένα ευρώ, να θρηνούμε μια ανθρώπινη ύπαρξη, είμαστε καταδικασμένοι μέσα στην καλοκαιρινή μας ραστώνη, θύματα και θύτες μιας μίζερης πραγματικότητας, που δεν αφήνει ελπίδες για ένα ανθρώπινο αύριο.

Το ξέρω ότι σήμερα γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, ότι όλη σχεδόν η Ελλάδα είναι ακροβολισμένη σε νησιά και παραλίες, αλλά καλό θα ήταν να σκεφτούμε έστω για ένα λεπτό, ότι σε ένα σπίτι στο Περιστέρι που δεν έχει πια ζωή, μια χαροκαμένη μάνα και ένας πατέρας θρηνούν το παιδί τους, επικαλούμενοι την Παναγία.

Αυτή που δεν ζει εκεί…

Πηγή yupiii.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα