Κινδύνευσε μια οικογένεια από φωτιά σε σπίτι στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Μια οικογένεια κινδύνευσε από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 04:15 τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη, στο σπίτι της στην περιοχή του Κορδελιού της Θεσσαλονίκης.

Η γιαγιά και το 5χρονο εγγονάκι της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, συνοδεία της μητέρας, ενώ ο πατέρας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση.

Η πυροσβεστική έσπευσε μετά από κλήσεις των γειτόνων, που βοήθησαν τα μέλη της οικογένειας να βγουν από την κατοικία.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν

έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σπίτι (λίγων τετραγωνικών) είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και η οικογένεια χρησιμοποιούσε κεριά και σόμπα.

Από τις εικόνες που μεταδόθηκαν προκύπτει ότι το σπίτι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ο δήμαρχος Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης δήλωσε στο Mega, ότι η οικογένεια δεν είχε ρεύμα εδώ και 2 χρόνια. Όπως είπε, η οικογένεια λάμβανε βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και την Εκκλησία.

Ο δήμαρχος επισήμανε, δε, ότι υπάρχουν άλλες 700 οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα στο Δήμο Ευόσμου και -όπως είπε- η κατάσταση αυτή αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να έχει καλύψει ο Δήμος τους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Λαφαζανίδης σημείωσε ότι ακόμη κι αν ο Δήμος είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος για τις 700 οικογένειες, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, το ρεύμα έχει κοπεί τρία χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η οικογένεια δεν πλήρωνε ούτε το ενοίκιο ή τους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα