«Κλείνει» η Νέα Υόρκη περιμένοντας τον κυκλώνα Σάντι

Την αναγκαστική εκκένωση περιοχών της Νέας Υόρκης που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, καθώς η ανατολική ακτή των ΗΠΑ προετοιμάζεται για την έλευση του καταστροφικού κυκλώνα Σάντι. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα. Νωρίτερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας διέταξε τη διακοπή της λειτουργίας όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Σε συνέντευξη

Τύπου που έδωσε το πρωί της Κυριακής ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Μάριο Κουόμο, ανακοίνωσε ότι από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα), λεωφορεία, τρένα και μετρό θα διακόψουν τη λειτουργία τους στη Νέα Υόρκη, καθώς η ανατολική ακτή απειλείται με πλημμύρες εξαιτίας του κυκλώνα Σάντι. Ο ίδιος είπε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να γίνονται δρομολόγια τρένων με τόσο ισχυρούς ανέμους (έντασης ως και 120 χλμ./ω).

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τόνισε ότι το μέτρο διακοπής λειτουργίας του μετρό, των λεωφορείων και των τρένων στην «πόλη που ποτέ δεν κοιμάται», σκοπό έχει επιπλέον να αποθαρρύνει τους Νεοϋορκέζους να κυκλοφορούν το βράδυ οπότε και θα σημειωθεί το πρώτο χτύπημα του Σάντι.

Η Νέα Υόρκη προετοιμάζεται για αυτό που ο Τύπος έχει βαφτίσει «Καταιγιδα Φρανκενστάιν»: ο τροπικός κυκλώνας Σάντι έρχεται να συναντήσει μια χειμερινή θύελλα από τον Βορρά με συνέπεια ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα ισχύσει αναγκαστική εκκένωση περιοχών στη Ζώνη Α, δηλαδή στο κάτω Μανχάταν, στο Μπρούκλιν και στο Στέιτ Αϊλαντ. Η εκκένωση θα επηρεάσει τουλάχιστον 375.000 Νεοϋορκέζους.

Μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνήτη και του δημάρχου, αλλά και το κάλεσμα του προέδρου Ομπάμα προς τους κατοίκους της ανατολικής ακτής υων ΗΠΑ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προετοιμαστούν για την έλευση του Σάντι, τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν τις παραστάσεις τους για την Κυριακή το βράδυ.
Ο κυκλώνας Σάντι έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα αεροδρόμια και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε πως περισσότερες από 3.000 πτήσεις για τη Δευτέρα έχουν ήδη ακυρωθεί. Ο μεγαλύτερος όγκος από τις ακυρώσεις αφορά στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα