Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη διακοπή χρηματοδότησης της ΧΑ

Σε νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η συζήτηση για την κρατική χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ημερών. Ο Γιάννης Μιχελάκης ζητεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει τι φοβάται και αρνείται να στηρίξει τη ρύθμιση για τη διακοπή της χρηματοδότησης, ενώ ο Ν.Βούτσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιλέγει

την «άθλια πολιτική των διαρροών σε μια ακόμα επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης με μόνιμο στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει: «Η πρόταση της κυβέρνησης είναι απλή, σαφής και αποτελεσματική: Να αναστέλλεται η χρηματοδότηση κομμάτων, τα οποία είναι υπό δικαστική κρίση για το αν αποτελούν ή όχι εγκληματική οργάνωση. Ρωτώ: Γιατί αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι φοβάται και αρνείται να στηρίξει τη ρύθμιση αυτή;».

Σημειώνεται, ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χαρακτηρίσει την τροπολογία «αποσπασματική», «θεσμικά προκλητική», «πολλαπλώς προβληματική» και έχουν δηλώσει ότι δεν θα την υποστηρίξουν εάν δεν τροποποιηθεί το περιεχόμενό της.

Η τροπολογία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Από την πλευρά του γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι «θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο για μια συνολική διαβούλευση σε όλα τα ζητήματα και για την σύννομη διαχείριση θεμάτων όπως αυτά των ασυλιών, της ενδεχόμενης επαναληπτικής εκλογής, της χρηματοδότησης του κόμματος και των μισθολογικών θεμάτων των προφυλακισθέντων βουλευτών».

Ο κ. Βούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί της αναγκαίας συζήτησης ανάμεσα στα κόμματα, η οποία δεν έγινε όλες τις προηγούμενες μέρες, επελέγη η άθλια πολιτική των διαρροών σε μια ακόμα επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης με μόνιμο στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το με ποιους όρους θα ανασταλεί η χρηματοδότηση και τα προνόμια των βουλευτών είναι ζήτημα πολιτικής διαβούλευσης και συναρτάται βεβαίως και με την πρόοδο των ερευνών της δικαιοσύνης αφού μόλις σήμερα θα μας γνωστοποιηθούν τα παραπεμπτικά της Εισαγγελίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής» σημειώνει σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας:

«Γίνεται φανερό κάθε μέρα που περνάει ότι η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί εναγωνίως να συσκοτίσει ή να συμψηφίσει με επικοινωνιακές εντυπώσεις την πολύμηνη συγκάλυψη που παρείχε στις εκατοντάδες ενέργειες της εγκληματικής συμμορίας, τις οποίες επί διετίας το αντιφασιστικό κίνημα, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς δημοσιοποιούσαν. Επίσης, επιχειρεί να στηρίξει τον διχαστικό και ανιστόρητο συμψηφισμό των δήθεν δύο άκρων, που έχει ως βασική γραμμή ώστε να οξύνει την πολιτική της εναντίον των κοινωνικών αγώνων και να διαμορφώσει συναινέσεις στη μνημονιακή πολιτική»

«Επί του προκειμένου για ακόμα φορά σημειώνουμε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και ότι η (πολιτική) βλακεία είναι ανίκητη» καταλήγει.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα