Ματαιώθηκε η πρεμιέρα του «Django ο Τιμωρός» στην Κίνα, παρόλο που λογοκρίθηκε

Το φιλμ γουέστερν του Κουέντιν Ταραντίνο «Django ο Τιμωρός», παρά τις προσαρμογές που έγιναν για τα κινεζικά ήθη και την πολυήμερη διαφημιστική εκστρατεία δεν θα προβληθεί τελικώς σήμερα Πέμπτη στους κινεζικούς κινηματογράφους, που ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα του.

Τα κινεζικά σινεμά ανακοίνωσαν, σήμερα πως διατάχθηκαν να μην προβάλλουν την ταινία του Ταραντίνο.

Νωρίτερα, ο σκηνοθέτης είχε έρθει σε συμφωνία για λογοκρισία δεδομένου ότι η Κίνα έχει εξελιχθεί στη δεύτερη σε μέγεθος αγορά του κόσμου,

με εισπράξεις της τάξης των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μόνο μέσα στον Μάρτιο.

Η Sony Pictures γνωστοποίησε ότι ο Ταραντίνο είχε συμφωνήσει με τις μικρές αλλά απαραίτητες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν πριν από την προβολή του «Django ο Τιμωρός».

Οι αλλαγές περιελάμβαναν μεταξύ άλλων και μια «προσαρμογή» χρώματος στο αίμα, ώστε να φαίνεται περισσότερο σκοτεινό και λιγότερο κόκκινο.

Κι όλα αυτά δείχνουν να μην ωφέλησαν σε τίποτε καθώς όπως ανέφεραν οι αιθουσάρχες της Κίνας η διαταγή που έχουν είναι «να μην προβληθεί η ταινία επειδή παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα».

Κριτικοί κινηματογράφου του Πεκίνου δήλωσαν έκπληκτοι με την απόφαση να «κοπεί» η ταινία την Ημέρα της Πρεμιέρας της, γεγονός ασυνήθιστο ακόμα και για την Κίνα καθώς, όπως δήλωσαν στο Associated Press, είχαν αφαιρεθεί αρκετές σκηνές βίας και έρωτα καθώς και διάλογοι με υπόνοιες «πολιτικού» περιεχομένου.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα