Μέρκελ: Δεν είναι εύκολοι καιροί, αλλά χρειάζεται εφαρμογή των συμφωνιών

«Εποικοδομητικές» συνομιλίες και σε φιλικό κλίμα, δήλωσε ότι περιμένει αύριο στην Αθήνα, η καγκελάριος, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε σε συνάντηση που είχε το βράδυ, με τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών στην Βόννη.

«Γνωρίζω ότι η Ελλάδα δεν διανύει αυτή τη στιγμή μια εύκολη περίοδο», τόνισε η κ. Αγκελα Μέρκελ, αλλά διευκρίνισε ότι «είναι επίσης σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη να παραμείνουν ή να γίνουν ανταγωνιστικές» και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πνεύμα θα διεξαχθούν και οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

«Η καλή οικονομική διαχείριση και η αλληλεγγύη είναι ο καλύτερος συνδυασμός», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί, ενώ επισήμανε ότι αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι οι υποχρεώσεις της Αθήνας, αλλά και η πρόοδος που έχει ήδη σημειωθεί.

Σε καμία περίπτωση η καγκελάριος δεν προκαταλαμβάνει τα όσα θα αναφέρει η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι θα μιλήσει καθαρά για αυτά που θα πρέπει ακόμη να γίνουν και στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, πιθανώς να ανκοινωθούν συγκεκριμένα σχέδια και προγράμματα που θα καταθέσει η γερμανίδα καγκελάριος στον Έλληνα ομόλογο της.

Επιβεβαίωσε ακόμη ότι η καγκελάριος θα συναντήσει τους κκ. Σαμαρά και Παπούλια και από κοινού με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Ελληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες, ενώ θα δώσει και συνέντευξη Τύπου. Σε αυτήν παρέπεμψε ο κ. Ζάιμπερτ όταν ρωτήθηκε αν η κ. Μέρκελ θα αποδεχθεί το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης των συμφωνηθέντων μέτρων του δευτέρου δανειακού πακέτου. Σε αυτήν την συνέντευξη θα ανακοινωθούν πιθανώς συγκεκριμένα σχέδια και προγράμματα που θα καταθέσει η γερμανίδα καγκελάριος στον έλληνα ομόλογο της.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα