Μικρή δημοσκοπική πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτιά με βραχεία κεφαλή στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, καταγράφοντας παράλληλα αύξηση των αναποφάσιστων.

Εάν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές το 22,5% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ έναντι 21,7 που θα

επέλεγε τη ΝΔ ενώ τρίτο κόμμα στην προτίμηση των ψηφοφόρων παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 7,5%.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4% η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπαίνει καν στη Βουλή με 2,8%, το ΚΚΕ κινείται στο 5,3% το ΛΑΟΣ στο 1,1 ενω η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 19,4%.

Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των αναποφάσιστων στις ευρωεκλογές όπου έρχονται ουσιαστικά πρώτη πολιτική δύναμη με 28,2%, ενώ συρρικνώνονται τα ποσοστά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν το 20%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρει μικρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ με 19,7% έναντι 18,6 αντίστοιχα, στην τρίτη θέση είναι και πάλι η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,8, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5 , το ΚΚΕ 4,9, και το ΛΑΟΣ 1,1.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντωνης Σαμαράς με 42,8% έναντι 34,5 για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 21,2% των ψηφοφόρων απαντά κανένας από τους δυο Η οικονομία παραμένει το μεγαλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση, προκαλώντας αναταράξεις και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπου αρκετοί βουλευτές ασκουν έντονη κριτική στους χειρισμούς του Υπουργού Οικονομικών.

Με παρέμβασή του στο ‘Εθνος της Κυριακής ο Γιάννης Στουρνάρας απαντά στους επικριτές του, τονίζοντας πως δεν είχε στόχο να γίνει αρεστός. «Από την πρώτη στιγμή που κάθισα στη θέση του υπουργού Οικονομικών είχα καταστήσει σαφές ότι στόχος μου δεν ήταν να γίνω αρεστός. Μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και αυτό θα συνεχίσω να κάνω αδιαφορώντας για το εάν αυτό στεναχωρεί ορισμένους. Εκείνοι ας συνεχίσουν να κάνουν τα δικά τους σενάρια», σημείωσε.
Πηγή megatv.com

Keywords
Τυχαία Θέματα