Νέα ιστοσελίδα για το Sky News με έμφαση στο «οπτικό περιεχόμενο»

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News εγκαινίασε τη νέα του ιστοσελίδα με καινούργιο σχεδιασμό και στόχο να δίνεται έμφαση στο «οπτικό περιεχόμενο» αλλά και την καλύτερη πλοήγηση.

Ο επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας περιλαμβάνει ένα κατά παραγγελία Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (content management system, CMS) το οποίο αναπτυσσόταν όλο το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με το

στέλεχος του Sky News online Τζον Τζέλι, το νέο σύστημα «θα δώσει τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους του οργανισμού να τοποθετούν το ρεπορτάζ τους με ένα τρόπο που θα είναι απολύτως κατάλληλος για το συγκεκριμένο περιεχόμενο».

Η νέα ιστοσελίδα έχει περισσότερη «οπτική γεύση», έτσι ώστε ο χρήστης να οδηγείται στα πιο σημαντικά βίντεο και στις φωτογραφίες στην κορυφή του κάθε θέματος. Αυξημένη είναι επίσης και η δυνατότητα διάδρασης των χρηστών με εικόνες, συλλογές φωτογραφιών, χρονολόγια και άλλες εφαρμογές βίντεο.

«Αντί να πρέπει να κάνουν κλικ σε διάφορες σελίδες και συνδέσμους, όταν επισκέπτονται ένα θέμα έχουν όλο το εύρος μέσων και περιεχομένου εκεί, ακριβώς μπροστά τους, για να μπορούν να αλληλεπιδρούν. Η ιδέα είναι να κάνουμε μια πιο πλούσια ιστοσελίδα, μία που θα είναι πιο εύκολη στην πλοήγηση και που θα βοηθάει στο να παρέχεται όλη η ανάλυση και οι επιπλέον πληροφορίες που οι χρήστες περιμένουν όλο και περισσότερο από μία ειδησεογραφική ιστοσελίδα» προσθέτει ο Τζέλι.

Στο νέο σάιτ αποφασίστηκε επίσης να κλείσουν τα blog των χρηστών και να επανασχεδιαστεί το σύστημα του σχολιασμού των κειμένων από τους χρήστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα