Νέες βολές ΔΗΜΑΡ κατά Μπαλτάκου για τον αντιρατσιστικό νόμο

«Να αφήσει η ΝΔ τα διαδικαστικά τερτίπια και να συμφωνήσει στην προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή» σχολίασαν ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όταν πληροφορήθηκαν την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκου, περί αναγκαιότητας διευκρινίσεων για την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι η προώθηση και ψήφιση στη Βουλή έχει συμφωνηθεί ανάμεσα

στον πρωθυπουργό και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη και προσθέτουν: «Να έρθει στη Βουλή και όποιος θέλει, ας το ψηφίσει».

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο είπε: «Ακούω ότι ένας κύριος Μπαλτάκος έχει διαφωνίες με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Μου είναι παντελώς αδιάφορο».

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο συζητήθηκε την Τρίτη στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης. Ενώ οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η επιτροπή βρήκε το νομοσχέδιο «άρτιο», σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι «έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του».

Η δήλωση αυτή δυναμίτισε εκ νέου το κλίμα εντός της κυβέρνησης με τα βέλη της ΔΗΜΑΡ να στρέφονται κατά του κ. Μπαλτάκου.

Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει δεύτερες σκέψεις για την κατάθεση του νομοσχεδίου καθώς, όπως λένε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος «αντί να στριμώξει τη Χρυσή Αυγή, να τη μετατρέψει σε τιμητή».
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το ζήτημα θα τεθεί στην προσεχή σύσκεψη των τριών αρχηγών, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα εξακολουθήσουν να ζητούν την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα