Ο Αντώνης Σαμαράς εμπνέει σεβασμό τονίζει το Economist

Είναι αλήθεια… ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει προκαλέσει πολλά θετικά δημοσιεύματα στο εξωτερικό όπου τον δείχνουν ως τον τελευταίο Έλληνα πολιτικό για την διάσωση της Ελλάδος από την κρίση! O Αντώνης Σαμαράς…

κατάφερε να φέρει την αξιοπιστία στη χώρα μας ξανά σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα μία αξιοπιστία που πολύ δύσκολα ήρθε μετά τον Γεώργιο Παπανδρέου και τη δήλωσή του ότι διοικώ μια χώρα διεφθαρμένη!

Το economist

τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς εμπνέει σεβασμό στους Ευρωπαίους ηγέτες όπου πολλοί είναι και εντυπωσιασμένοι με τον Έλληνα πρωθυπουργό!

Δεν είναι τυχαίο το σχόλιο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΌΣ στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά…

Μήπως κάτι βλέπουν καλύτερα οι ξένοι ηγέτες;

Μήπως κάτι έχει αλλάξει για την χώρα μας;

Εγώ απλά παραθέτω το δημοσίευμα του economist μιας και με ενδιαφέρει η προβολή της χώρας μου στο εξωτερικό αφού εκεί βασίζεται το παιχνίδι πια και το μέλλον μας και έχουν πολύτιμη αξία τα όσα γράφονται πια για την Ελλάδα!

Αντιγράφω τις πολύτιμο δημοσίευμα από το antinews και σας το παραθέτω:

«Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ

Η ευρωζώνη αγωνίζεται να βρει έναν τρόπο να διατηρήσει την Ελλάδα στην επιφάνεια …

Το τεφτέρι των Ευρωπαίων για τον Αντώνη Σαμαρά μεγάλωνε σε κάθε καμπή της Ελληνικής κρίσης. Η άρνησή του να στηρίξει το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης ως αρχηγός της –τότε – αξιωματικής αντιπολίτευσης ΝΔ, τους φαινόταν καταστροφική. Αργότερα, όταν στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο λόγος του κου Σαμαρά ήταν διφορούμενος σε σχέση με το δεύτερο πακέτο διάσωσης. Και προκαλώντας πρόωρες εκλογές αυτό το χρόνο, κατηγορήθηκε ότι άνοιγε την πόρτα σε εξτρεμιστές όλων των αποχρώσεων.

Σήμερα, ως πρωθυπουργός, ο κος Σαμαράς, εμπνέει σεβασμό. Μετά τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος Jean-Claude Juncker επαίνεσε, πέραν του αναμενομένου, τον Έλληνα ηγέτη: «Είμαι εντυπωσιασμένος… Η Ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται, πιστεύω, με αξιοθαύμαστο τρόπο». Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel αυτή την εβδομάδα είναι το διαυγέστερο σημάδι ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι πια στο μυαλό της. Ένας λόγος για αυτή την αποδοχή του κου Σαμαρά είναι γιατί αποτελεί το μικρότερο κακό, με δεδομένη την εναλλακτική λύση του κ. Τσίπρα, του ριζοσπάστη αριστεριστή. Ένας άλλος λόγος είναι ότι η διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ είναι λιγότερο οδυνηρή από το ενδεχόμενο χάος της εξόδου. Ένας τρίτος παράγοντας είναι ότι ο κος Σαμαράς φαίνεται να αποδέχεται τους όρους της ευρωπαϊκής βοήθειας.

Οι ευρωκράτες έχουν διαπιστώσει ότι διαθέτει σοβαρότητα, κάτι που φάνηκε επιλέγοντας έναν αξιοσέβαστο οικονομολόγο, το Γιάννη Στουρνάρα, ως υπουργό των οικονομικών. Ύστερα, υπάρχει ο παράγοντας τον οποίο κανείς τους δε θα παραδεχθεί: η πολιτική που απαιτεί σκληρά, εμπροσθοβαρή μέτρα λιτότητας έχει προκαλέσει αχρείαστο κακό. Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας αυτό το χρόνο θα είναι, πάλι, πολύ βαθύτερη απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί τον Απρίλιο και το ίδιο θα συμβεί και τον

Keywords
Τυχαία Θέματα