Ο Καμμένος σε αναμμένα κάρβουνα

Σε τροχιά διάσπασης «κινείται» τα τελευταία 24ωρα το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά την ανταρσία έξι βουλευτών του που επέλεξαν να μην παραστούν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, κορυφαίο όργανο των ΑΝ.ΕΛ., που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ενώ σήμερα συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η ανταρσία των έξι, οι οποίοι είχαν ζητήσει με επιστολή τους στον Π. Καμμένο να προηγηθεί του Εθνικού Συμβουλίου συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να συζητηθούν θέματα στρατηγικής του

κόμματος, σε συνδυασμό με τις ενστάσεις που παραμένουν σχετικά με το «φλερτ» της ηγεσίας των ΑΝ.ΕΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των δημοτικών εκλογών, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., Ν. Μαριάς, σε δηλώσεις του χθες ζήτησε τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος και παράλληλα δήλωσε ανήσυχος για τις εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο.

Mε e-mail

Ολα ξεκίνησαν από την επιστολή που απέστειλαν ηλεκτρονικά στον πρόεδρο του κόμματος, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου το Σάββατο, επτά βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Οι Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος είναι και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταυρούλα Ξουλίδου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Παύλος Χαϊκάλης ζητούσαν την έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας πριν από το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, τους διεμήνυσε ότι «η συμμετοχή των βουλευτών στο Εθνικό Συμβούλιο είναι υποχρεωτική». Τελικά, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν έξι βουλευτές, αφού ο κ. Χαϊκάλης, ο οποίος συνυπέγραψε την επιστολή, έδωσε το «παρών». Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο επέλεξε να απευθυνθεί στους βουλευτές που απουσίαζαν τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες, τους λέω από εδώ, ας τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ».

«Αποδείχθηκε από την πρώτη αποστασία ότι όσοι έφυγαν μας έκαναν καλό. Εμείς δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο, θέλουμε τις Ελληνίδες και τους Ελληνες», πρόσθεσε.

Η ένταση που προέκυψε το Σάββατο στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ. αποτέλεσε την αφορμή να ξεσπάσουν και προσωπικές κόντρες μεταξύ των στελεχών του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο Τ. Κουίκ με δήλωσή του ζήτησε την παραίτηση του Κ. Γιοβανόπουλου και της Μ. Χρυσοβελώνη από τις θέσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και της αναπληρώτριάς του, αντίστοιχα.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις ομάδας βουλευτών που πλήγωσαν το πολύ κρίσιμο Εθνικό Συμβούλιο. Δεν επιτρέπεται κανένας μας να αγνοεί τα κυρίαρχα θεσμικά μας όργανα και 120 εθελοντές αγωνιστές που ήρθαν από όλη την Ελλάδα», τόνισε.

«Πάνω απ’ όλα όφειλαν οι δυο εκλεγμένοι στις θεσμικές θέσεις του γραμματέα και του αναπληρωτή του να δώσουν το «παρών» τους στο Εθνικό Συμβούλιο και εκεί να εκφράσουν τις όποιες διαφωνίες τους, όπως πράξαμε πολλοί από εμάς που δώσαμε το «παρών» μας. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα της φράξιας, και επειδή αυτή η ομαδοποιημένη αντίδραση είναι έξω από κάθε λογική, ζητώ την παραίτηση από τις αντίστοιχες θέσεις τους τόσο του Κώστα Γιοβανόπουλου όσο και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη», κατέληξε ο βουλευτής Επικρατείας.

Στον κ. Κουίκ απάντησε ο Β. Καπερνάρος, ο οποίος αναρωτήθηκε (ρ/ς Real) εάν γνωρίζει τι είναι φράξια. «Αν γνωρίζει, τότε είναι υπόλογος», σημείωσε. Η κυρία Χρυσοβελώνη, από την πλευρά της, επεσήμανε δηκτικά: «Φαντάζομαι ότι θα μας εξηγήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τι εννοεί ο κ. Κουίκ όταν μιλάει για «φράξια» και να μας πει ως τι ζητάει την παραίτησή μου».
Γιάννης Σαραντάκος
Πηγή Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα