Οι New York Times πούλησαν το About.com για 300 εκατ. δολάρια

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η πώληση ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων της ιστοσελίδας About.com στην εταιρεία InterActiveCorp (IAC) από την New York Times Co. Η IAC του Μπάρι Ντίλερ που έχει στην κατοχή της μια πλειάδα ιστοσελίδων διεθνώς, ανάμεσα στις οποίες το Newsweek, τη The Daily Beast και το σάιτ γνωριμιών Match.com, είχε ανακοινώσει

τη συμφωνία τον περασμένο μήνα.

Το About.com προσφέρει πληροφορίες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ενώ λειτουργεί επίσης και τα ConsumerSearch.com και Calorie-Count.com. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας γράφεται από έμμισθους ειδικούς.

Όπως αναφέρει η Huffington Post, η συμφωνία αναμένεται να φέρει στα ταμεία των New York Times 290 εκατ. δολάρια περίπου, τα οποία θα διατεθούν για τις γενικές ανάγκες της εταιρείας.

Η New York Times Co. είχε αγοράσει το About.com το 2005 για 410 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η ιστοσελίδα έχασε τη δυναμική της μετά από μια αναβάθμιση στον τρόπο με τον οποίο η Google χειρίζεται τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Η αλλαγή έκανε πιο δύσκολη την εμφάνιση του περιεχομένου του About.com στα αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα