Ολι Ρεν: Δεν είναι δίκαιο το ΔΝΤ να νίπτει τας χείρας του για την Ελλάδα

«Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο, το ΔΝΤ απλά προσπαθεί να «νίψει τας χείρας του» πετώντας το βρόμικο νερό στους ώμους της Ευρώπης» ο Ολι Ρεν με μια πρωτοφανή, από άποψη εκφράσεων, δήλωση. Ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα οικονομκής πολιτικής χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για να απαντήσει στην «ομολογία» λάθους του ΔΝΤ

το οποίο θέλησε να μοιραστεί την ευθύνη με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος στη συνέχεια αντέταξε τη συμπεριφορά του ΔΝΤ – όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal – με την εμπειρία που είχε στη συνεργασία του με τις ΗΠΑ ως επίτροπος αρμόδιος για την ένταξη στην ΕΕ της περιοχής των δυτικών Βαλκανίων: «Μπήκαμε σε αυτό μαζί, βγήκαμε μαζί. Αυτό είναι πραγματική συνεργασία» είπε.

Εξάλλου, χθες Πέμπτη, διαμέσω του εκπροσώπου του, Σάιμον Ο’ Κόνορ, ο Ολι Ρεν γνωστοποίησε τη διαφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη σχετική έκθεση που εξέδωσε το ΔΝΤ αναφερόμενο στους λάθους χειρισμούς. Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη γαλλογερμανική πρόταση για έναν μόνιμο πρόεδρο στην ευρωζώνη και τακτικές συνεδριάσεις των ηγετών των 17 χωρών-μελών.

Οπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέδριο του Κέντρου Ευρωπακών Σπουδών, «δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό».
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα