Παρίσι: Η μεγάλη ληστεία στην Apple

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο κεντρικό κατάστημα της Apple στο Παρίσι, κλέβοντας προϊόντα αξίας ενός εκατ. ευρώ. Η ληστεία έγινε τρεις ώρες αφού είχε κλείσει το κατάστημα και εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας παραδέχθηκε ότι οι δυνάμεις της είχαν στραμμένη την προσοχή τους στα Ηλύσια Πεδία για τους εορτασμούς του νέου έτους και έτσι «αγνόησαν» την περιοχή της Οπερας όπου έγινε

η εισβολή.

Η ληστεία στο κατάστημα της Apple στο Παρίσι είναι η τελευταία από μια σειρά εγκληματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τα προϊοντα της εταιρείας.

Μόλις πριν απο λίγες ημέρες ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, δήλωσε ότι η κλοπή προϊόντων της Apple λειτουργεί ενισχυτικά στους δείκτες εγκληματικότητας στην πόλη. Από την αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοινώθηκε ότι μέσα στο 2012 δηλώθηκαν κλοπές 3.890 προϊόντων Apple.

Ο Δήμαρχος Μπλούμπεργκ επεσήμανε ότι αν αυτοί οι αριθμοί της σχετιζόμενης με τα προϊόντα Apple παράνομης δραστηριότητας δεν υπήρχαν τότε η εγκληματικότητα στη Νέα Υόρκη θα είχε μειωθεί!

Ακολούθησε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου που παραδέχθηκε μιλώντας στο BBC ότι η κλοπή τηλεφωνικών συσκευών νέας γενιάς και άλλων γκάτζετ είναι πλέον «σημαντικός παράγοντας» στην εγκληματικότητα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πρόσφατα στο Λονδίνο εξαρθρώθηκε σπείρα που μεταξύ άλλων είχε ληστέψει το κατάστημα της Apple στο Κόβεντ Γκάρντεν, απ’ όπου κυρίως είχε αφαιρέσει iPad.

Οι τέσσερις ένοπλοι ληστές του Παρισίου εισέβαλαν στο κατάστημα της Apple και αφού άρπαξαν τα προϊόντα συνολικής αξίας ενός εκατ. ευρώ διέφυγαν με φορτηγάκι.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα