Παρίσι: Τρεις ακτιβίστριες βρέθηκαν νεκρές με μία σφαίρα στο κεφάλι

Δολοφονημένες, με μία σφαίρα στο κεφάλι η κάθε μία, βρέθηκαν τρεις γυναίκες κουρδικής καταγωγής στους χώρους του Κουρδικού Ινστιτούτου του Παρισιού, σύμφωνα με την αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι συνθήκες της υπόθεσης είναι ακόμη θολές· κατά ορισμένες αναφορές, οι τρεις γυναίκες ήταν ακτιβίστριες για την ανεξαρτησία των Κούρδων, η μία δε φέρεται ως ιδρυτικό μέλος του PKK.

Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι σοροί των τριών γυναικών βρέθηκαν κατά τις 2 τα ξημερώματα

της Πέμπτης. Η υπόθεση «φαίνεται να παραπέμπει σε δολοφονία, αλλά οι έρευνες για να διαλευκανθούν οι συνθήκες αυτής της τραγωδίας είναι σε εξέλιξη» ανέφερε η πηγή.

Από την πλευρά του, το κουρδικό actukurde.fr υποστήριξε ότι οι τρεις γυναίκες είναι ακτιβίστριες για την κουρδική ανεξαρτησία, δίνοντας μάλιστα και, όπως ισχυρίζεται, τα ονόματά τους.
Όπως υποστηρίζει το site, μία από τα θύματα είναι από τα ιδρυτικά μέλη του PKK, η δεύτερη αντιπρόσωπος της «Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης» (ΚΝΚ – εδρεύει στις Βρυξέλλες) και η τρίτη μία νεαρή ακτιβίστρια. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα