Πιέσεις από Μέρντοκ για αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής κατήγγειλε ο Τζον Μέιτζορ

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανέφερε κατά την κατάθεση του στην επιτροπή Λίβεσον που ερευνά τις σχέσεις των μέσων ενημέρωσης με την πολιτική ότι ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην κυβέρνησή του στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

«Ο Μέρντοκ δήλωσε ότι πραγματικά δεν του άρεσε η ευρωπαϊκή μας πολιτική» είπε ο Μέιτζορ και πρόσθεσε ότι «επιθυμούσε να αλλάξω την ευρωπαϊκή μας πολιτική. Αν δεν αλλάζαμε την ευρωπαϊκή μας πολιτική, οι εφημερίδες του δεν θα μπορούσαν και δεν θα υποστήριζαν

τη συντηρητική μας κυβέρνηση».

Ο πρώην πρωθυπουργός (1990-1997) αποκάλυψε ότι ο Μέρντοκ  τον είχε προειδοποιήσει με έμμεσο, αλλά μάλλον σαφή τρόπο ήδη από τον Φεβρουάριο του 1997 ότι δεν θα μπορούσε πλέον να στηρίζει τους Συντηρητικούς αν δεν άλλαζαν πορεία.

Σημειώνεται ότι ο Μέιτζορ ήταν ο πολιτικός που διαδέχθηκε την Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία παρέμεινε στην πρωθυπουργία επί 11,5 χρόνια (1979-1990).

Τον Μάιο του 1997, οι Νέοι Εργατικοί υπό τον Τόνι Μπλερ κέρδισαν με μεγάλη διαφορά στις εκλογές με τις εφημερίδες του Μέρντοκ (Sun και News of the World) να τους στηρίζουν θερμά.

Οι δηλώσεις Μέιτζορ έρχονται σε αντίθεση με όσα ο 81χρονος Μέρντοκ είχε καταθέσει στην επιτροπή τον Απρίλιο ότι «ουδέποτε έχει ζητήσει κάτι από κάποιον πρωθυπουργό».
Την Πέμπτη καταθέτει ο νυν πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα