Πρόταση Σγουρού για τα βοθρολύματα στη Δυτική Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσει 7 εκατομμύρια Ευρώ υπό μορφή μακροχρόνιου δανείου στους δημότες του Θριασίου Πεδίου, οι οποίοι σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος σύνδεσης με το τριτεύον δίκτυο αποχέτευσης. Η πρόταση αφορά περίπου 7.000 συνδέσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός αναφέρει: Η Περιφέρεια Αττικής

επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το ρόλο της, ως φορέα κοινωνικής συνδρομής και ανάπτυξης. Δίνουμε λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας. Το μόνο που απαιτείται είναι σχετική Νομοθετική Ρύθμιση από τα αρμόδια Υπουργεία.

Η χώρα μας κινδυνεύει με βαρύτατα πρόστιμα που ισοδυναμούν με 70.000 Ευρώ ημερησίως, δηλαδή για διάστημα επτά ετών (2007-2013) περίπου 179 εκατομμύρια Ευρώ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παρουσίασε πρόταση, εκτός ημερήσιας διάταξης, η οποία δίνει οριστική λύση σε ένα μακροχρόνιο, σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δυτική Αττική και συγκεκριμένα οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Θριάσιο Πεδίο.

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόταση, η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσει 7 Εκατομμύρια Ευρώ με τη μορφή μακροχρόνιου δανείου δεκαετούς ή δεκαπενταετούς διάρκειας στους δημότες, οι οποίοι σήμερα λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος για τη σύνδεση των σπιτιών τους με το τριτεύον δίκτυο αποχέτευσης. Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνεται σταδιακά, μέσω ενός συμβολικού τέλους που θα παρακρατείται υπέρ της Περιφέρειας Αττικής από τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ και θεωρείται ως η μόνη εφικτή λύση καθώς δεν επιτρέπεται νομοθετικά η επιδότηση ιδιωτών για οικιακή σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα