Σε εξέλιξη νέα έρευνα στο «μουσείο» Πάλλη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο μουσείο όπλων του φυγόδικου εφοπλιστή Αν. Πάλλη, στο Κορωπί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί όπλα αλλά δεν έχει διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, από την αστυνομία εάν έχουν νόμιμα παραστατικά ή όχι.

«Το μουσείο έκρυβε οπλοστάσιο»

Χθες η ΕΛΑΣ, έκανε φύλλο και φτερό το μουσείο ΠΑΛΙΣ, στο οποίο εντοπίστηκαν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πολεμικά όπλα μέσα σε κοντέινερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος των αστυνομικών

έγινε χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις στη Βάρη, ιδιοκτησίας του Πάλλη, όπου εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα πολεμικά τυφέκια, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, ακόμη και G3 και ΑΚ47 (Καλάσνικοφ).

Στο σημείο εστάλησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που μετέτρεψαν το μουσείο του φυγόδικου εφοπλιστή σε φρούριο, ώστε να μην μπει κανείς στον χώρο των ευρημάτων, το οποίο φυλασσόταν διαρκώς.

Σήμερα αναμένεται να γίνει πλήρης καταγραφή του οπλισμού, ενώ θα προχωρήσουν και οι απαραίτητες ενέργειες για να εξακριβωθεί η προέλευση των πολεμικών όπλων.

Την ίδια στιγμή, από την «έφοδο» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στη βίλα του επιχειρηματία στη Βούλα, αποκαλύφθηκε ότι η πολυτελής οικία ήταν ναζιστική «γιάφκα».

Σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του σπιτιού βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και βασικών συνεργατών του, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα τα οποία ο Αν. Πάλλης είχε τοποθετήσει σε ειδικές βιτρίνες-προθήκες ώστε να μπορεί να τα… θαυμάζει ο ίδιος και οι επισκέπτες του.

Μάλιστα, στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ διακρίνονται δεκάδες ξίφη και ξιφίδια. Ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για αυθεντικά όπλα από την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν αξιωματικοί των Βάφεν Ες-Ες. Εξάλλου διακρίνονται πάνω στα ξίφη τα χαρακτηριστικά σύμβολα των Ταγμάτων Θανάτου.

Στην έπαυλη του εφοπλιστή βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια μάρκας Walther και τύπου 357 Magnum και 9 mm, όπως και 8 πιστόλια μάρκας Glock 9 και 0,45 mm. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, για όλα τα παραπάνω πιστόλια -10 στον αριθμό- υπάρχει η αντίστοιχη άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων.

Ανάμεσα στο πολεμικό υλικό που υπήρχε στη βίλα του Αν. Πάλλη, συγκαταλέγονται και ένα βλήμα όλμου ΠΑΟ, 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου, μεγάλος αριθμός γεμιστήρων και φυσιγγίων πυροβόλων όπλων, βαλλίστρα με διόπτρα, 2 τόξα με μεγάλο αριθμό βελών ακόμη και ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαν κατασχεθεί 20 πυροβόλα όπλα, εκ των οποίων τα επτά είχαν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, αλλά δεν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είχαν τροποποιηθεί σε πολεμικά τυφέκια.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει το ψηφιακό υλικό που κρατούσε ο Αν. Πάλλης στη βίλα, το οποίο και θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Βρέθηκε τέλος μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων, ενώ στην προηγούμενη έρευνα των αστυνομικών πριν από μερικούς μήνες είχαν κατασχεθεί 3-4 υπολογιστές.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι κρίσιμες για την πορεία των ερευνών που αφορούν στο οπλοστάσιο του Αναστάσιου Πάλλη.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα