Σόιμπλε: Στην Ευρώπη έχουμε σαφείς συμφωνίες

«Στην Ευρώπη έχουμε σαφείς συμφωνίες», δήλωσε χθες στο πλαίσιο συνέντευξής τους προς το ZDF ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών και ελληνικών εκλογών.

Αναφερόμενος στις επιδιώξεις του νέου προέδρου της Γαλλίας για περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη ο κ Σόιμπλε

υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο στόχος και της Γερμανίας και διευκρίνισε: «Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποσκοπεί στη δημιουργία προϋποθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της δημοσιονομικής σταθεροποίησης». Ο γερμανός υπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή του έλεγε πάντα ότι απαιτείται μεγαλύτερη ανάπτυξη.

«Η Ευρώπη τηρεί αυτά που έχουν συμφωνηθεί»

Η Γερμανία έχει αποδείξει ότι με μια συνετή μείωση των υψηλών ελλειμμάτων μπορεί να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη, πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι «αυτή η πολιτική έχει συμφωνηθεί στην Ευρώπη και αυτή θα ακολουθήσουν Γαλλία και Γερμανία». Ο γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι «είναι απολύτως βέβαιο πως αυτό είναι δυνατό και με την νέα ηγεσία στο Παρίσι.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες σχηματισμού κυβέρνηση μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε: «Η Ευρώπη τηρεί αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Αυτό είναι ο καλύτερος δρόμος για να βοηθηθεί η Ελλάδα στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και περισσότερης κοινωνικής δικαιοσύνης».
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα