Σοκ στον Καναδά από την αυτοκτονία 15χρονης που ταπεινώθηκε στο Ιντερνετ

Σοκ έχει προκαλέσει στον Καναδά η αυτοκτονία μιας 15χρονης που είχε πέσει θύμα διαδικτυακής παρενόχλησης, αλλά και το γεγονός πως αυτή η κατάσταση συνεχίζεται ακόμη και μετά τον θάνατό της.

Η Αμάντα Τοντ από το Βανκούβερ την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε απαγχονισμένη στο σπίτι της, έχοντας βάλει η ίδια τέλος στη ζωή της. Πριν από αρκετό καιρό είχε ανεβάσει στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο περιέγραφε τις διαδικτυακές παρενοχλήσεις που δεχόταν από έναν άγνωστο που είχε γνωρίσει από το Facebook

και ο οποίος την απειλούσε ότι θα στείλει σε όλους μία τόπλες φωτογραφία της αν δεν έκανε ακριβώς ό,τι της ζητούσε.

Η ημίγυμνη φωτογραφία της προωθήθηκε σε πολύ κόσμο, ακόμη και τους συμμαθητές της, ενώ ο άγνωστος άνδρας έφτιαξε μια νέα σελίδα στο Facebook χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη φωτογραφία.

Τότε η νεαρή άρχισε να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα στρες και κατάθλιψης, τα οποία την οδήγησαν σε κατάχρηση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών. «Έκλαιγα κάθε νύχτα, έχασα τους φίλους μου και τον σεβασμό που είχαν οι άλλοι για μένα, κανείς δεν με συμπαθούσε», εξομολογείται η ίδια στο βίντεο που ανέβασε στο ιντερνετ, καταλήγοντας πως στο σχολείο την αποκαλούσαν περιπαιχτικά «πορνοστάρ».

Ομως η σελίδα της στο Facebook, μαζί με τα μηνύματα συμπαράστασης κι αγάπης προς την ίδια, συνεχίζει να δέχεται και κάποια από, ως επί το πλείστον, έφηβα αγόρια που γελοιοποιούν την αυτοκτονία της μνημονεύοντας συνεχώς το επίμαχο σημείο του σώματος της που έγινε η αιτία του κακού.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τη βοηθήσουμε», σχολίασε ο διευθυντής του σχολείου της, ενώ η μητέρα της, Κάρολ, σχολίασε πως «στόχος της Αμάντα, μέχρι το θάνατο της, ήταν να περάσει ένα  μήνυμα εκεί έξω [σε όσους δέχονται παρενόχληση μέσω διαδικτύου] και να γίνει η περίπτωση της εργαλείο ώστε άλλες κοπέλλες να αποφύγουν αυτή τη δοκιμασία».
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα