Στην πορεία της Πρωτομαγιάς και οι “αντικαπιταλιστές μουσουλμάνοι”

Εναντίον του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης και υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των γυναικών, των κούρδων, των αρμενίων και των αλεβίδων θα διαδηλώσει ομάδα μουσουλμάνων που ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολη.

Η “Πλατφόρμα Καταπολέμησης του Καπιταλισμού”, όπως ονομάζεται η ομάδα, θα συγκεντρωθεί αρχικά στο τζαμί“Φατίχ” της ομώνυμης περιοχής από όπου θα ξεκινήσει για την πλατεία Ταξίμ. Εκεί θα είναι συγκεντρωμένα μέλη των εργατικών συνομοσπονδιών. Το εξέχον στοιχείο της συγκέντρωσης ωστόσο, αναμένεται

να είναι συνδικάτα που πρόσκεινται στην αριστερή συνομοσπονδία “ΝΤΙΣΚ”.

Ο ισλαμιστής συγγραφέας Ιλχάν Ελίατσικ που στηρίζει την πρωτοβουλία των αντικαπιταλιστών μουσουλμάνων,είπε σχετικά ότι “η πλατεία της; Πρωτομαγιάς συμβολίζει τον σοσιαλιστικό κόσμο και το τζαμί Φατίχ τον θρησκευτικό. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να υπάρξει μια γέφυρα μεταξύ των δύο χώρων”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “η πλατεία της Πρωτομαγιάς πρέπει να συναντηθεί με την επαναστατική όψη του ισλάμ και ο θρησκευτικός χώρος με τη συνείδηση της Πρωτομαγιάς”.

Ιδού ορισμένα σημεία από την ανακοίνωση – μανιφέστο των αντικαπιταλιστών μουσουλμάνων:

“Για να υπερασπιστούμε την εργασία, το ψωμί και τα δικαιώματα.
Για να σπάσουμε τις αλυσίδες και να φωνάξουμε λευτεριά στους σκλάβους.
Για δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα.
Για να φωνάξουμε ότι τα αιτήματα του Κουρδικού λαού που καταπιέζεται είναι δικά μας αιτήματα.
Για την ελευθερία και την ισότητα της γυναίκας που εμπορευματοποιείται το κορμί της, που προτάσσεται η θηλυκότητα και όχι η προσωπικότητά της, που της αφαιρούνται τα δικαιώματά, στο όνομα της θρησκείας και των παραδόσεων, τα οποία ανέκαθεν ήταν από τα πιο ισχυρά όπλα του καπιταλισμού και όλων των καθεστώτων εκμετάλλευσης.
Για τα δικαιώματα των Αρμενίων και των Αλεβίδων πολιτών που επιχειρήθηκε η εξόντωσή τους με μαζικές δολοφονίες και εκτοπίσεις.
Για να υπερασπιστούμε τον κόσμο που μας χάρισε ο Δημιουργός, αλλά ο καπιταλισμός τείνει να εξαφανίσει.
Για να προσθέσουμε δύναμη στην εξέγερση της φύσης και όλων των ζωντανών,εναντίον της επιθετικότητας αυτής”.
Πεδίον του Άρεως 27 Απριλίου 2012 15.35

Πηγή: http://www.pediontouareos.com

Keywords
Τυχαία Θέματα