Στις 10 το βράδυ κλείνει η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων… η συμμετοχή υπερβαίνει το 80%

Στο ρυθμό του ελληνικού PSI και με  αισιοδοξία για επιτυχή έκβαση κινούνται σήμερα οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια… και το Ευρώ καθώς η μέχρι τώρα συμμετοχή των ιδιωτών στην εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων φαίνεται να υπερβαίνει το ποσοστό του 80% ενώ η διαδικασία κλείνει οριστικά απόψε στις 10:00 το βράδυ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος

τόνισε ότι θα προστατευτούν… οι ιδιώτες ομολογιούχοι κάτω των 100.000 ευρώ χωρίς όμως να μπει σε σχετικές λεπτομέρειες αφού προέχει η εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων.

Πάντως κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι μετά την ανταλλαγή θα έχουμε ένα… θερμό Σαββατοκύριακο αφού αναμένεται η αναβάθμιση των νέων ομολόγων όπως ήδη έχουν αναγγείλει οι οίκοι αξιολόγησης με αποτέλεσμα να καλλιεργείται θετικό κλίμα στις αγορές !

Θερμό λοιπόν το κλίμα με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα που από ό,τι φαίνεται το PSI θα κλείσει επιτυχώς και θα κρούσει τώρα και το καμπανάκι των εκλογών !  

Στίς… 10 το βράδυ τα νεώτερα όπου τελευταία στιγμή τα νούμερα μπορεί να αλλάξουν και μπορεί να φθάσουν και το 90% !!! αφου πολλοί ομολογιούχοι περιμένουν τελευταία στιγμή για την συμμετοχή τους…! 

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης

Keywords
Τυχαία Θέματα