Σύσκεψη των τριών για τον νέο υπουργό Οικονομικών

Κρίσιμη σύσκεψη στο σπίτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην Κηφισιά, με τη συμμετοχή των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, προκειμένου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να καταλήξουν στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών, μετά την απόφαση του Βασίλη Ράπανου να μην αποδεχθεί τη θέση, λόγω προβλημάτων υγείας.

Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης εμφανίζονται πολύ προσεκτικοί, καθώς δεν θέλουν να υπάρξει νέα αστοχία σε ένα τόσο «καυτό» και κρίσιμο ζήτημα. Ακόμη, δεν θα ήθελαν να «κατηγορηθούν» ότι οι επιλογές τους είναι πρόχειρες, γι’ αυτό και θα εξετάσουν σοβαρά όλα τα ονόματα που θα πέσουν στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναζητεί πλέον άμεσα λύση σε άλλο πρόσωπο για την κρίσιμη αυτή θέση.

Σενάρια για μετάθεση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών και αξιοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Επίσης, ενεργή παραμένει η λύση της τοποθέτησης του κ. Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, στη θέση του υπουργού ή του αναπληρωτή υπουργού.

Άλλα δύο ονόματα που ακούγονται τις τελευταίες ώρες είναι αυτά των κ.κ. Αλέξανδρου Τουρκολιά και Τάκη Αράπογλου, γενικού διευθυντή και πρώην διοικητή, αντίστοιχα, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση των αρχηγών, και ιδιαίτερα του κ. Βενιζέλου, ο οποίος δεν επιθυμεί την επιλογή ενός υπουργού Οικονομικών, που θα «ταυτίζεται» με το ΠΑΣΟΚ.

Η καθυστέρηση αυτή στην τοποθέτηση του νέου υπουργού Οικονομικών είναι και η αιτία της μετάθεσης της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την Τετάρτη, αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη.
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα