Θεατρικό Ομάδας Αστέγων – Bazaar Βιβλίου – ΒΗΜΑ FM

Μία ακόμη σημαντική προσπάθεια με σκοπό την επανένταξη κάνει η θεατρική ομάδα των αστέγων του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Στο πλαίσιο της γιορταστικής ατμόσφαιρας και των εκδηλώσεων του Bazaar βιβλίου που διοργανώνεται από το ΒHMA FM, οι άστεγοι που συγκροτούν αυτόν τον ξεχωριστό θίασο συμμετέχουν τόσο ως εθελοντές, όσο και ως ερασιτέχνες ηθοποιοί. Σήμερα λίγο μετά τις έξι το απόγευμα θα παρουσιάσουν στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής ένα δεκαπεντάλεπτο δραματοποιημένης ποίησης από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση» του Τίτου Πατρίκιου.

Πρόκειται

για τη δεύτερη απόπειρα της θεατρικής ομάδας των αστέγων του Κ.Υ.Α.Δ.Α. να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύτερο κοινό.

Οι κοινωνικοί επιστήμονες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. και ο αρμόδιος ψυχολόγος παρακολουθούν από κοντά την προσπάθεια και μελετούν τον τρόπο που η λογοτεχνία μπορεί να σπάσει το τείχος της ανθρώπινης μοναξιάς και να συμμαχήσει με τους άστεγους ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό τους. Η Μαρία Γάτου, ο Δημήτρης Γούγος, ο Λάμπρος Μουστάκης και ο Μιχάλης Σαμόλης με τη βοήθεια του ηθοποιού και δασκάλου τους Παναγιώτη Δορλή θα καταθέσουν στους επισκέπτες του Bazaar λίγο από τον κόπο τους και μια πρωτότυπη πραγματικότητα που δεν την υποπτευόμαστε: υπάρχουν στίχοι στους ξενώνες των αστέγων ικανοί να βγάλουν τους ανθρώπους από την απομόνωση για να εκφραστούν τελικά με δυναμική διάθεση στη ζωή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα