«Τί πείραξε η ανακοίνωση του κ. Τέλλη;»

email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Διάβασα την ανακοίνωση-δήλωση του προέδρου της ΕΡΤ καθηγητή Ν. Τέλλη και τη βρήκα ήπια, διαλλακτική, διπλωματική.

Άντε, σκέφτηκα, μια ήρεμη φωνή μέσα στους αλαλαγμούς των ημερών για τα «φερέφωνα της Κουμουνδούρου» , τους «ΣΥΡΙΖΑίους δημοσιογράφους», το «στρατευμένο δίδυμο» κ.α. πολλά.

Αμέσως μετά διάβασα όμως την ανάρτηση ότι η πρωτοβουλία «δυναμιτίζει τις ενέργειες των κ. Λιάτσου και Σίμου» και δημιουργεί εμπλοκή!

Ξαφνιάστηκα, γιατί θεώρησα ότι ο πρόεδρος

έκανε απλώς επίσημα γνωστό αυτό που είχε ήδη συμφωνηθεί και ανατεθεί στα δύο στελέχη της εταιρίας…

Υποθέτω ότι οι επαφές τους με τους δύο συναδέλφους σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινούνταν, να εκτονωθεί η κατάσταση, να αποκατασταθεί το κλίμα, έστω να τους υποδειχθεί να είναι πιο προσεκτικοί στο χειρισμό πολιτικών θεμάτων που μπορεί να προκαλούν δυσμενείς εντυπώσεις είτε για υπουργούς είτε για υπηρεσίες κ.λπ.

Άρα τί πρόβλημα δημιουργείται με την ανακοίνωση του κ. Τέλλη; Μήπως ότι προκαταλαμβάνει τη στάση των συνεργατών του ή δείχνει να τους δίνει γραμμή πλεύσης στην υπόθεση;

Δηλ. οι κ.κ. Λιάτσος και Σίμος είχαν σκοπό να κινηθούν σε αντίθετη κατεύθυνση ή στην ίδια, αλλά τώρα θα νιώσουν θιγμένοι ότι …μαρτύρησε το μυστικό τους ο πρόεδρος;

Τέλος πάντων, αν δεν είναι σκόπιμη και υποβολιμαία η ανάρτηση περί εμπλοκής, δεν βλέπω κανένα λόγο να μη βρουν ένα κοινά αποδεκτό πεδίο επίλυσης του θέματος και ομαλής συνέχισης και της εκπομπής και της εργασίας των συν. Αρβανίτη και Κατσίμη, καθώς και όποιου άλλου κρίνεται ότι είναι ικανός και σωστός για μια συγκεκριμένη δουλειά.

Η ΕΡΤ έχει ανάγκη να βρει το βηματισμό της και τους κανόνες ισορροπίας, αξιοκρατίας, εμπιστοσύνης, αξιοποίησης κ.α. όλου του προσωπικού και να ξεφύγει από τις λογικές μικρομάγαζων συμφερόντων και προβολής, πολιτικο-οικονομικών παιχνιδιών και μικροπολιτικών σχεδιασμών και στοχοποιήσεων…

Χρειάζεται ένα καλό, δυναμικό, αξιόπιστο, παραγωγικό προφίλ γιατί η Δημόσια Τηλεόραση (παρά τα πολλά πρόχειρα και απερίσκεπτα σχόλια που κυκλοφορούν ειδικά στο διαδίκτυο) έχει και σημαντική θέση και σπουδαίο ρόλο να διαδραματίσει και για το Κράτος και για την κοινωνία και για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Αυτή η «τσίχλα» πολλών ότι το Κράτος δεν πρέπει να έχει ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ή γιατί να πληρώνουν οι πολίτες υποχρεωτικά εισφορά κ.α. είναι αστεία υπόθεση και πρέπει να ξεκολλήσει απ’ το μυαλό (ίσως και τα μάτια) τους!

Γιατί πιθανολογώ ότι αυτή η κριτική και αντίδραση προέρχεται από εκείνους που ξεχνάνε πόσες φορές δεν διαολόστειλαν τα κιτς προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών ή τις «πειραγμένες» play list των ιδιωτικών ραδιοσταθμών ή δεν απαίτησαν να δουν από ένα πολύ σημαντικό αθλητικό κ.α. γεγονός έως ένα απλό ενδιαφέρον ματς ή μια αξιόλογη πολιτιστική εκδήλωση, που όλοι οι άλλοι αγνοούν ως μη συμφέρουσα περίπτωση οικονομικά. ΄Η μήπως δεν συμβαίνει τακτικά αυτό;

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
Μέλος ΕΣΗΕΑ &

Keywords
Τυχαία Θέματα