Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή για τους όρους του ισπανικού πακέτου

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κύριο θέμα της οποίας θα είναι οι όροι του ισπανικού πακέτου όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Η Μαδρίτη ευελεπιστεί πως στην τηλεδιάσκεψη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το δάνειο με στόχο την στήριξης της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών.

Ο

Ισπανός υπουργός υπογράμμισε πως χωρίς την οικονομική αυτή στήριξη, ο προϋπολογισμός θα ήταν «αδύνατον» να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Σύμφωνα με τις ρήτρες του μνημονίου, το δάνειο θα έχει μέση διάρκεια αποπληρωμής 12,5 χρόνια και απώτερο όριο τα 15 χρόνια, με μία 10ετή περίοδο χάριτος και επιτόκιο μικρότερο του 3%.

Ο ντε Γκίντος τόνισε πως οι προϋποθέσεις «είναι πολύ θετικές και αρκούντως ευνοϊκές» για τις ισπανικές τράπεζες.

Η ευρωζώνη θα χορηγήσει έως και 100 δισ. ευρώ σε τέσσερις δόσεις και έως 25 δισ. ευρώ θα διατεθούν στη χρηματοδότηση των κακών τραπεζών, που θα δημιουργηθούν για να απομονωθούν οι καταρρακωμένες μετοχές του κατασκευαστικού τομέα.
Ο ντε Γκίντος εξέφρασε την ελπίδα πως μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός της παροχής δανείου θα καταστεί δυνατόν να πραγματωθούν «πολύ γρήγορα» οι πρώτες ανακεφαλαιώσεις των ισπανικών τραπεζών.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα