«Του Δήμαρχου του έχει μείνει μόνο το ΔΝΤ που πανηγύρισε την εκλογή του. Ο λαός, του έχει γυρίσει την πλάτη»

Ανακοίνωση συμπαράστασης ΠΟΣΠΕΡΤ στους εργαζομένους της Φιλαρμονικής
Ο πρώην «συνήγορος» του Πολίτη ξαναχτύπησε

Μετά τη φασιστική, τρομοκρατική πρακτική κατά των Μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου, την 28η Οκτωβρίου 2011 που «τόλμησαν» να παρελάσουν φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, ο δημοκρατικά εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων κ.Καμίνης και η πρόεδρος του Δ.Σ. του πολιτισμικού οργανισμού, κα Ψαράκη αποφάσισαν και έκαναν το αδιανόητο:

Απαγόρευσαν

στη Φιλαρμονική να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις των παρελάσεων του Σαββατοκύριακου στην Αθήνα.

Απαγόρευσαν στη Φιλαρμονική του Δήμου που ανελλιπώς τα τελευταία 100 χρόνια συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, να τιμήσει με την παρουσία της την επέτειο.

Εδώ μάλλον τα πράγματα αντιστράφησαν.

Αντί να τρομοκρατηθούν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής από τη στάση του Δημάρχου απέναντι στα δικαιώματά τους, τρομοκρατήθηκε ο Δήμαρχος απέναντι στην ιδέα και μόνο, πως η ιστορική μπάντα θα παιανίσει τα εμβατήρια.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη φασιστική και απέλπιδα προσπάθεια του να φιμώσει τους μουσικούς, καταπατώντας ήθη και έθιμα, αμαυρώνοντας την ιστορία, ουσιαστικά υποτιμώντας την ίδια την υπόσταση του δήμου Αθηναίων αλλά και των πολιτών που τον πληρώνουν.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε την πρωτοφανή απαγόρευση της εργασίας των μουσικών που υπηρετεί και τιμά το θεσμό της παρέλασης με κάθε αξιοπρέπεια.

Η Π.ΟΣ.Π.Ε.Ρ.Τ. για άλλη μια φορά καταγγέλλει την θλιβερή διοίκηση του Δήμου Αθηναίων για τις πρακτικές της, και στέκεται δίπλα στους εργαζομένους της Φιλαρμονικής, στηρίζοντας τον αγώνα τους. Του Δήμαρχου του έχει μείνει μόνο το ΔΝΤ που πανηγύρισε την εκλογή του. Ο λαός, του έχει γυρίσει την πλάτη.

Μετά την αντισυνταγματική πρόταση νομοσχεδίου περί μη συγκεντρώσεων του λαού, μια προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων, τώρα επιτίθεται και στον πολιτισμό.

Τέτοιες ενέργειες, παραπέμπουν δυστυχώς σε άλλες μαύρες εποχές που η χώρα μας βίωσε, αλλά μέσα από αγώνες, ο λαός μας αποτίναξε.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ Δ.Α. ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα