«Βαφτιστήρι όλη η Ελλάδα»

Η νονά του Πάσχα μιλάει για τη διαφήμιση, το κόκκινο φουστάνι και τα βαφτιστήρια της

Πόσα βαφτιστήρια έχετε;

- Έξι, εφτά και τώρα όλη την Ελλάδα.

Το κρατήσατε το κόκκινο φουστάνι;

- Το κόκκινο φουστάνι είναι Έλληνα σχεδιαστή και ήταν μόνο για το γύρισμα. Βέβαια, έκανε τρελή θραύση. Με σταματούν στον δρόμο μικροί-μεγάλοι και με ρωτάνε. Μέχρι και τα παιδάκια μου λένε «τι ωραίο φουστάνι» ήταν αυτό.

Πότε

γυρίστηκε η διαφήμιση;

- Πριν κανα μήνα, κάπου στα Σπάτα, σε ένα σπίτι εξοχικό, εκεί που θα μπορούσαμε να σουβλίσουμε κι εμείς, έξω απ’ την πόλη.

Γιατί την κάνατε;

- Την έκανα γιατί το σενάριο είναι κοντά σε μένα, είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος απλός, μου άρεσε πολύ η ιδέα και δεν βρήκα κανένα σημείο που να μου κάνει κακό. Δεν έχω αλλάξει τη συμπεριφορά μου από τότε που ξεκίνησα μέχρι τώρα, ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό. Ξέρω πώς ζει ο λαός, ξέρω τη φτώχεια, την αγορά, ψωνίζω μόνη μου, κυκλοφορώ. Κι εμένα -ας μην ξεχνάμε ότι- με στήριξε και με στηρίζει ο λαός. Είμαι πάντα κοντά στους ανθρώπους, είμαι λαϊκός άνθρωπος.

Τα χρήματα στη διαφήμιση δεν αποτελούν το βασικό κίνητρο;

- Όλος ο κόσμος νομίζει ότι έχουμε πάρει τα εκατομμύρια, δεν είναι το παν τα λεφτά. Εγώ ανοίγω μαγαζιά, δεν τα κλείνω. Κι όπου τραγουδάω, ο κόσμος έρχεται να με τιμήσει. Ο χειμώνας, για παράδειγμα, που ήταν πάρα πολύ δύσκολος, για μένα ήταν μια καλή σεζόν.

Τι απαντάτε σε αυτούς που χαρακτηρίζουν τη διαφήμιση «κιτς»;

- Δεν με ακουμπάνε καθόλου τα άσχημα σχόλια, εγώ το έκανα με μεράκι. Η εικόνα είναι η εικόνα. Εγώ ήμουν η νονά – έτυχε η νονά να είναι η Στανίση – πώς θα πήγαινα, δηλαδή, με μια ποδιά να δείξω πόσο απλή είμαι; Ας βγάλουμε, επιτέλους, από πάνω μας την κακομοιριά. Εγώ είμαι ακομπλεξάριστη, εντελώς, δεν με νοιάζει αν τσαλακωθώ, δεν είμαι σοβαροφανής, είμαι ό,τι δείχνω.

Δώστε μου την ερμηνεία του «λαϊκού»…

- Λαϊκός άνθρωπος είναι αυτός που είναι κοντά στον συνάνθρωπο, αυτός που έχει καιρό να δει τον γείτονά του και του χτυπά την πόρτα να δει αν είναι καλά. Ο λαϊκός δεν είναι καβαλημένος. Το λαϊκό δεν είναι το φθηνό, άλλο λαϊκάτζα κι άλλο λαϊκός.

Πού θα γιορτάσετε το Πάσχα;

- Τώρα είμαι στη Θεσσαλονίκη με τον Μαζωνάκη και σκίζουμε (συγγνώμη για την έκφραση, αλλά έτσι είναι) και ανήμερα το Πάσχα η νονά θα δουλεύει κι όλα της τα βαφτιστήρια θα την περιμένουν στην Πάτρα.

Μία προσωπική σημείωση: την Κατερίνα Στανίση τη γνώρισα πριν από μερικά χρόνια στους «Πρωταγωνιστές». Είναι απ’ τους ελάχιστους (έναν–δύο θυμάμαι ακόμη) ανθρώπους που μ’ έχει πάρει τηλέφωνο στη μία και μισή το βράδυ, αμέσως μετά την προβολή της εκπομπής, για να μου πει ότι θέλει «αύριο κιόλας» να στηρίξει οικονομικά ένα άπορο νέο αγόρι που ήταν στη φυλακή. Μου τόνισε ότι δεν θέλει να το μάθει κανείς. Το γράφω εν γνώσει της, γιατί εάν σήμερα όλα ανατρέπονται, οι πολιτικές μας αναφορές, η δουλειά μας, οι συνήθειες και τα γούστα μας, κάποια πράγματα μας μένουν και μας θυμίζουν ότι η ηθική μας και η στάση ζωής είναι οι σταθερές μας. Κι αυτά πρέπει να ακούγονται και να τροφοδοτούν το μότο μας: «ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά».

Η long version της διαφήμισης

Της Λίνας Παπαδάκη από protagon

Keywords
Τυχαία Θέματα