Βράζει η Ινδία για τον βιασμό

Φωτιά πήρε το Νέο Δελχί το Σαββατοκύριακο στον απόηχο του ομαδικού βιασμού μιας φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο, περιστατικό το οποίο έχει προκαλέσει οργή στη χώρα και έχει εντείνει τις πιέσεις στην κυβέρνηση για προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.

Παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων που επέβαλαν οι Αρχές της ινδικής πρωτεύουσας, μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν για το φρικιαστικό έγκλημα, ακόμα μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έλαβαν χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα με δεκάδες τραυματίες και έναν νεκρό δημοσιογράφο από πυρά της αστυνομίας στη βορειοανατολική Ινδία.

Το Σάββατο χιλιάδες αγανακτισμένοι κάτοικοι της πρωτεύουσας συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Πύλη της Ινδίας με αίτημα μεγαλύτερη ασφάλεια για τις γυναίκες και επιβολή της θανατικής ποινής στους δράστες. Στις 16 Δεκεμβρίου 23χρονη φοιτήτρια που επέβαινε σε λεωφορείο έπεσε θύμα βιασμού από έξι άνδρες οι οποίοι χτύπησαν εκείνη και τον συνοδό της με σιδερένιες ράβδους και τους πέταξαν έξω από το λεωφορείο. Η κοπέλα υπέστη σοβαρά εσωτερικά τραύματα και νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όμως άρχισε να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Κρεμάστε τους τώρα», «σταματήστε αυτή την αχρειότητα» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φοιτητές, πριν ξεσπάσουν ταραχές με διαδηλωτές να ρίχνουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος. Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών Σούσιλ Κουμάρ Σίντε ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να εξετάσει την επιβολή αυστηρότερης ποινής για ειδικές περιπτώσεις βιασμού, αφού μέχρι σήμερα η μέγιστη ποινή είναι η ισόβια κάθειρξη.

«Κατηγορώ»

Φοιτητές κατηγόρησαν την επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος, Σόνια Γκάντι, και όλους τους πολιτικούς για αδιαφορία, ενώ οι οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών καταγγέλλουν ότι η Ινδία καθυστερεί να λάβει μέτρα κατά των επιθέσεων και των βιασμών που αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η πόλη με τον υψηλότερο αριθμό σεξουαλικών εγκλημάτων στη χώρα είναι το Νέο Δελχί, όπου σημειώνεται ένας βιασμός κάθε 18 ώρες.

Οι περιοχές κοντά στο κοινοβούλιο και το προεδρικό μέγαρο αποκλείστηκαν χθες μετά τα επεισόδια του Σαββάτου που είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 35 ατόμων, ενώ στην πόλη Ιμφάλ του κρατιδίου Μανιπούρ ένας 36χρονος δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Ντοορντασχάν βρήκε τον θάνατο όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών.
Πηγή Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα