Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά τονίζει σε επερώτηση του στη Βουλή ο Γ. Μιχελάκης

Tήν ανάγκη… να εφοδιαστεί η αγορά με φάρμακα εντοπίζει σε επερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αφού στα φαρμακεία υπάρχει έλλειψη φαρμάκων παρά τις διαβεβαιώσεις του ΕΟΦ για το αντίθετο!

Χιλιάδες… ασθενείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην θεραπευτική τους αγωγή τονίζει ο κ.Μιχελάκης με αποτέλεσμα να προμηθεύονται φάρμακα πολλαπλάσιας αξίας!

Ο κ.Μιχελάκης στην επερώτησή

του τονίζει τα εξής:

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Θέμα : «Ο σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία από τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά»

Κύριε Υπουργέ,

Χιλιάδες ασθενείς τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ομαλή πορεία της θεραπευτικής τους αγωγής και να τίθεται σε προφανή κίνδυνο η υγεία τους.

Ο ΕΟΦ αρχικά καθησύχασε τους ασθενείς, χαρακτηρίζοντας τις ελλείψεις συγκυριακές και αποδίδοντάς τες στην συνήθη τακτική των φαρμακευτικών εταιρειών να αποφεύγουν την τιμολόγηση κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής κάθε νέου δελτίου τιμών.

Όμως εν συνεχεία ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του ζήτησε την προσωρινή γενική αναστολή εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης όλων των φαρμακευτικών προϊόντων, προκειμένου να αποφευχθούν ελλείψεις φαρμάκων, ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Επειδή στην αγορά παρατηρείται έλλειψη των φθηνών φαρμάκων και οι ασθενείς αναγκάζονται να προμηθευτούν αντίστοιχα φάρμακα πολλαπλάσιας αξίας,

Επειδή παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων ακόμη και για τις πιο σοβαρές χρόνιες παθήσεις, που είναι απολύτως αναγκαία για την υγεία των ασθενών,

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για την άμεση και δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος ;

Τι θα πράξετε για την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας, που τίθεται σε προφανή κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Μιχελάκης ΄

Είναι αλήθεια πάντως λέμε εμείς ότι ο Γιάννης Μιχελάκης καταθέτει βροχή «χρηστικές» επερωτήσεις στην βουλή με επιχειρήματα και με αρκετά καλά ψαγμένα νομικά πατήματα!

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα