Le Club Ridicule

Γράφει ο Γιάννης Χαλκιάς

Με αφορμή τις τελευταίες μεγαλοστομίες του κου Βενιζέλου, το συνεχιζόμενο επιτιμητικό κούνημα του δεξιού του δείκτη στα μούτρα μου, και την παρακολούθηση του εν εξελίξει σχεδιασμού και σκηνοθεσίας των ακροβατικών που (κατά την

γνώμη του) θα του επιτρέψουν να διασώσει το πολιτικό του σαρκίο σας αποστέλλω απόσπασμα από την διαδικτυακή
ανάρτηση “οι ΓΕΛΟΙΟΙ, οι ΗΛΙΘΙΟΙ

και οι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ” τουhttp://ducere-exemplo.blogspot.com

“Το να μη μεταβάλεις γνώμην σημαίνει ότι δεν σκέπτεσαι” έλεγε ο πατέρας μου όταν η ξεροκεφαλιά, ο εγωισμός, η βλακεία, ή απλά η απειρία του παιδιού, δεν μου επέτρεπε να δώ μία άλλη άποψη, να την αναγνωρίσω σαν έστω πιθανώς σωστή ή ακόμη και να την εξετάσω.

Με τα χρόνια, μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας κατάλαβα πόσο σωστή ήταν αυτή η ρήση του, όπως επίσης κατάλαβα ότι το ίδιο ισχύει και για το ακριβώς αντίθετο.

Το να εναλλάσσεις και να υιοθετείς εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις διαρκώς και με την συχνότητα που ένα επί χρήμασι εκδιδόμενο άτομο αλλάζει ερωτικούς συντρόφους, ενώ ταυτόχρονα τις υπερασπίζεσαι όλες με το ίδιο πάθος, θέρμη και πειστικότητα, μπορεί να είναι μόνον, είτε προϊόν μειωμένης εγκεφαλικής λειτουργίας, είτε προϊόν ψυχοπαθολογικής αδυναμίας διαμόρφωσης /υπεράσπισης προσωπικής άποψης, είτε προϊόν εκπόρνευσης.

Όταν μάλιστα διαθέτεις τόσο την πνευματική ικανότητα όσο και την ακαδημαϊκή ή εμπειρική παιδεία να γνωρίζεις ότι “μπουρδολογείς”, ότι ψεύδεσαι, ότι φάσκεις και αντιφάσκεις ή ότι πράττεις διαφορετικά από ότι θα έπρεπε, θεωρώντας ταυτόχρονα, και εκ των πραγμάτων αποκαλώντας, τους συνομιλητές ή ακροατές σου αμνήμονες, άκριτους και μειωμένης πνευματικής ικανότητας και αντίληψης, τότε το μόνο το οποίο επιτυγχάνεις είναι να γελοιοποιείς τον εαυτόν σου σε βαθμό ευθέως ανάλογο με το ύψος της ευφυΐας, της ευφράδειας και της πληθωρικής προσωπικότητας την οποία διαθέτης.

Αυτός είναι ο κος Βενιζέλος με εκφρασμένες απόψεις πολλές φορές εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους με διαφορά 24 ωρών, με δράσεις και αντιδράσεις αντίθετες τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ευφυΐα και τις γνώσεις του, σε βαθμό που να προσομοιάζουν αυτές ενός μονοκύτταρου οργανισμού χωρίς συνέπεια και σχέση μεταξύ τους παρά μόνον με τα εξωτερικά ερεθίσματα σε σχέση με τον εαυτόν του.

Φυσικά θα ήμασταν άδικοι αν λέγαμε ότι σε αυτήν την λέσχη είναι μόνος του. Εκτός από πλειάδα βουλευτών όλων των χώρων οι οποίοι τόσο εδώ και χρόνια όσο και πρόσφατα πύκνωσαν τις τάξεις των μελών της λέσχης, σε αυτήν ανήκουν διαχρονικά και οι περισσότεροι υπουργοί, γραμματείς, σύμβουλοι, και διευθυντές ΥπΟικ, ΥπΕθΟ, ΥΠεΧωΔΕ, ΥπΑν, ΥπΕΠΘ, ΥΠεΚΑ, και λοιπών υπουργείων που έχουν σχέση με την καθημερινότητα μας και την τσέπη μας (τους) και οπωσδήποτε ο προκάτοχός του. Οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος με την αγαστή συμπαράσταση του κυρίου Παπανδρέου και της “αντιπολίτευσης” κατάφεραν μέσα στους τελευταίους 20 μήνες με γιγαντιαία άλματα να ολοκληρώσουν το έργο των προκατόχων τους μετατρέποντας την αδια

Keywords
Τυχαία Θέματα