O παθητικός Λουκάς…

12:02 7/3/2012 - Πηγή: Olympia

Αν ο Λουκάς είχε μουστάκι θα τον κάθιζαν κάτω και θα τον ξύριζαν.

Ποιοι; Θα το δούμε στη συνέχεια.

Το γεγονός είναι ότι η παθητική συμπεριφορά του δημιουργεί ερωτηματικά και προβληματίζει.

Πως είναι δυνατόν ένα έμπειρο στέλεχος της Τριμερούς και γνώστης της παγκόσμιας οικονομίας να αφήνεται στο έλεος της εγχώριας διαπλοκής, εύπλαστος σαν τα αγχολυτικά μπαλάκια που εκτονώνουν το στρες;

Αρχικά τον είδαμε να περιμένει υπομονετικά να αναλάβει τη πρωθυπουργία, ενώ στο μεταξύ μια παρέλαση αστέρων υποψηφίων για το αξίωμα βρισκόταν σε εξέλιξη- Πετσάλνικος,

Πέγκυ Ζήνα, Τζούλια και λοιποί καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια ο «ισχυρός» Λουκάς αποδέχθηκε ως υπουργούς 50 αποτυχημένους γελωτοποιούς που μόνο για να τους στείλει mail και να απαντήσουν έπρεπε να περάσει μια βδομάδα.

Μάλιστα δεν κατάφερε να επιλέξει ούτε καν υπουργό της αρεσκείας του: Οι Ψυχάρης και Μπόμπολας που τον είχαν φέρει στην Ελλάδα-μέσω Σημίτη-του επέβαλλαν τον Βενιζέλο, ο οποίος και τον εξαφάνισε!

Ο Παπαδήμος κλεισμένος στο Μαξίμου, ευνουχισμένος από τον ισοπεδωτικό αντιπρόεδρο, ακούγονταν κάπου –κάπου να τηλεφωνεί στη Μέρκελ.

Σ’ αυτά τα τηλεφωνήματα δόθηκε μεταφυσική διάσταση για τις ικανότητες του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν είχε να παρουσιάσει τίποτε άλλο στο ενεργητικό του.

Με τον ίδιο παθητικό τρόπο παρακολουθεί και τις ουρές εξαθλίωσης των συμπολιτών του στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Ακόμη κι όταν ρωτήθηκε πρόσφατα για τον Βενιζέλο, ο ίδιος δεν τόλμησε να πάρει θέση και παραδόθηκε στον Μπένυ, εν λευκώ, για μια ακόμη φορά.

Μια κορύφωση της παθητικότητάς του είδαμε πριν λίγες ώρες με τον ανασχηματισμό.

Ο Μπόμπολας του επέβαλλε τη Διαμαντοπούλου, ο Ψυχάρης τον Μπαμπινιώτη (ο Χρυσοχοίδης πήγε μόνος του) και ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να επιβάλλει ούτε καν τον Γιαννίτση στο Ανάπτυξης.

Αναρωτιέται κανείς μετά απ’ όλα αυτά τι σόι πρωθυπουργός είναι ο Παπαδήμος και γιατί τελικά αποδέχθηκε το αξίωμα;

Εκτιμούμε πως ούτε και ο ίδιος έχει σαφή απάντηση.

Το γεγονός ότι ως τώρα υπάρχει απλά κουφόβραση ανάμεσα στους πολίτες και δεν έχει γίνει κάποια τρομακτική κοινωνική έκρηξη, δεν θα πρέπει να τον καθησυχάζει. Το αντίθετο.

Κι αν αυτό συμβεί θα πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις και η δική του παρουσία στο συγκεκριμένο αξίωμα θα έχει δια παντός σπιλωθεί-πολύ φοβούμαι με χρώμα κόκκινο.

Για τον παθητικό Λουκά, ο χρόνος μετρά αντίστροφα…

www.kourdistoportocali.com


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα