ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ

Του  Δημήτρη  Καραγκούνη

Πολιτικού μηχανικού

Σε δρόμο του Βύρωνα υπάρχει μια μαρμάρινη πλάκα με τίτλο «ΑΠΟ  ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ», εννοώντας  τους Γερμανούς της κατοχής. Στην πλάκα είναι γραμμένα τα ονόματα  όσων είχαν εκτελεστεί από αυτούς.

Σήμερα βιώνουμε μια νέα κατοχή, όπου μπορεί τα πολυβόλα να μην θερίζουν Έλληνες πατριώτες, τους σκοτώνουν όμως οικονομικά, μαζί με τα όνειρα, το μέλλον των παιδιών τους, τις  ελπίδες τους.

Το έγκλημα αυτό έχει αυτουργούς τους υποτιθέμενους εταίρους

μας στην Ε.Ε., και βασικά τους Γερμανούς και τον ΓΑΠ αλλά και συναυτουργούς τους υπουργούς και όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζουν. Όλους αυτούς που χειροκροτούν όρθιοι τα εγκληματικά και ατελέσφορα μέτρα που ανακοινώνει αυτός και ο Βενιζέλος.

Στο Βύρωνα κυκλοφορεί η ιδέα να τοποθετηθεί μια άλλη πλάκα, με τίτλο «ΟΙ  ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ», με τα ονόματα των 154 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τα μνημόνια και όλα τα χαράτσια. Για να μπορούν, όχι μια φορά το χρόνο που γίνονταν κατάθεση στεφάνων στην πρώτη ιστορική πλάκα, αλλά κάθε μέρα, να έχουν τη δυνατότητα όσοι περνούν από εκεί να φτύνουν όλους αυτούς που στηρίζουν τα νέα κατοχικά μέτρα.

Μετά την πτώση της χούντας, ο γνήσιος πατριώτης και άριστος δημοσιογράφος Γιάννης Κάτρης είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο  «Η γέννηση του νεοφασισμού στην Ελλάδα», με θέμα τη γέννηση και άνοδο της χούντας το 1967.

Ο τίτλος είναι επίκαιρος και σήμερα, γιατί ο νεοφασισμός γεννιέται πάλι στην πατρίδα μας. Όχι με χρήση τανκς και στρατιωτικής βίας, αλλά με πιο ραφιναρισμένα και πιο αποτελεσματικά μέτρα. Τα συμπτώματα είναι πολλά και καθαρά.  «Δεν μπορεί κανένας άλλος να κυβερνήσει», λέει ο Ρέππας. Δηλαδή  μπορούν μόνον οι «άριοι» του ΠΑΣΟΚ.

Οδηγείται σε παραίτηση και λοιδορείται, όποιος λέει ενοχλητικές αλήθειες, έστω και αν επελέγη από αυτούς. Πρόσφατα παραδείγματα η κυρία Μπαλαφούσια  της Επιτροπής Προυπολογισμού της Βουλής, και η κυρία Γεωργαντά της στατιστικής αρχής.

Χωρίς ίχνος ντροπής, ο Βενιζέλος  κατακεραύνωνε τον Ιούνιο τη σκέψη ότι μέσω ΔΕΗ μπορεί να γίνει είσπραξη χαρατσιών, και ο ίδιος δηλώνει σήμερα  ότι είναι δίκαιο να εισπραχθεί το χαράτσι στα ακίνητα από αυτήν.

Όλα αυτά τα εγκλήματα και τις φασιστικές συμπεριφορές, όπως και επί κατοχής, στηρίζουν μίσθαρνα όργανα στα κανάλια των «νταβατζήδων», τα οποία με λύσσα επιτίθενται σε καλεσμένους τους όταν αυτοί προσπαθούν να αρθρώσουν αντίθετες απόψεις.

Είναι φανερό σε όλους ότι τα μέτρα  που παίρνει η κυβέρνηση του ΓΑΠ οδηγούν στην καταστροφή. Ένα ερώτημα γεννιέται : Η τρόικα δεν βλέπει ότι δίνει λάθος φάρμακο  στον ασθενή; Είναι βλάκες; Όχι, δεν είναι βλάκες. Είναι στρατηγική επιλογή τους  να οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο, να αναγκαστεί, με το μαχαίρι στο λαιμό, να παίρνει ακόμα πιο ασφυκτικά μέτρα, ώστε στο τέλος να αρπάξουν τα «ασημικά» της  για ένα κομμάτι ψωμί.

Έχει πλήρως αποδειχθεί ότι ο ΓΑΠ συνειδητά μας οδήγησε στο ΔΝΤ. Ο Στρος-Καν δήλωσε ότι  προεκλογικά συζητούσε μαζί του το θέμα, και  η Γεωρ

Keywords
Τυχαία Θέματα