Δύσκολοι καιροί για υπουργούς… Τι περιλαμβάνει η δικογραφία που εμπλέκει και τον τ. υπουργό υγείας.

00:57 3/11/2012 - Πηγή: Olympia

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας συντάχθηκε δικογραφία (με ΑΒΜ:Α10/4740/ΕΓ6-10/339β) με αφορμή την παραμονή σε χώρο του ΚΤΕΛ Καρδίτσας στη Λάρισα ποσότητας αίματος και αντιδραστηρίων, τα οποία ξεχάστηκαν και καταστράφηκαν.

Οι ασκοί αίματος και τα αντιδραστήρια έμειναν επί μέρες στο ΚΤΕΛ Καρδίτσας κατά την μεταφορά τους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο (πάντα μέσω ΚΤΕΛ!). Μάλιστα μετά την
«ανακάλυψή» τους δεν πετάχθηκαν, αλλά με κάποιο… μαγικό τρόπο κατέληξαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας!!!

Η Εισαγγελία παρενέβη διέταξε προκαταρκτική εξέταση και μετά την ολοκλήρωσή της άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για απιστία σχετικά με την υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου με ζημία και αντίστοιχο όφελος άνω των 147.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση, που αφορά επικαλυπτικές συμβάσεις μεταφοράς αίματος και προμήθειας αντιδραστηρίων από το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας. Από την επισκόπηση της δικογραφίας προκύπτει ότι μία εκ των επίμαχων συμβάσεων (για μεταφορά αίματος μέσω ΚΤΕΛ) έχει καταρτιστεί και υπογραφεί από τον Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος τότε ήταν Υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για τη διακίνηση αίματος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο της Θεσσαλίας μέσω των ΚΤΕΛ, δεν ανανεώθηκε το καλοκαίρι του 2010 καθώς κρίθηκε ασύμφορη στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων.

Τέλη του 2010 τα πειθαρχικά συμβούλια της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας επέβαλαν την εσχάτη των ποινών (αργία ενός έτους και παραπομπή με το ερώτημα της απόλυσης) στη διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας Μ. Χατζητάκη και σε μια νοσηλεύτρια του ΓΝΛ, ενώ με μικρότερες ποινές τιμωρήθηκαν και άλλες νοσηλεύτριες.

AvantiPopoloGR


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα