ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Β’ ΠΡΑΞH;

10:52 2/4/2012 - Πηγή: Olympia
Γράφει ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας

Η περίπτωση της Ελληνικής κρίσης είναι ένα ιδιαιτέρως ξεχωριστό συμβάν. Χρειαζόμαστε την βοήθεια κάποιου νομπελίστα οικονομολόγου-ψυχίατρου! Για παράδειγμα, η κα Μέρκελ αλλάζει και πάλι το πολιτικό της «τροπάριο», λέγοντας τώρα ότι θα ήταν πλέον «καταστροφικό» να επιτραπεί στην χώρα μας να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα. Μάλιστα δε, ο κ. Σόϊμπλε πήγε ακόμη παραπέρα, τονίζοντας πως θα υπάρξει «ανυπολόγιστη καταστροφή» από μια έξοδό μας από το ευρώ. Από την άλλη, η Ελληνίδα Υπουργός Ανάπτυξης

δηλώνει δημοσίως πως «δεν θα γίνει δεύτερη απομείωση του χρέους». Επιπλέον, ο οικονομικός σύμβουλος του κ. Πρωθυπουργού κ. Χαρδούβελης ταράζει ξανά τα «νερά» σε μια πρόσφατη συνέντευξή του. Είναι βέβαιο ότι «παπαρολογία» πάει σύννεφο.

Τι εννοεί ή τι γνωρίζει ο κ. Χαρδούβελης όταν λέει, λόγου χάρη, ότι το 2ο Μνημόνιο «είναι αφετηρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα», που «απομακρύνει τον κίνδυνο… άμεσης επιστροφής στη δραχμή»; Και ερωτώ: μήπως για κάποιους το Ελληνικό δράμα έχει και Β’ πράξη; Μήπως η αληθινή τραγωδία βρίσκεται μπροστά μας; Μήπως η επερχόμενη πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ανάλγητη; Ποιος μπορεί να νιώθει κάποια σχετική ασφάλεια, όταν ακόμη και μετά την πλήρη εφαρμογή του περίφημου «εθελοντικού PSI+», η χώρα μας θα βρίσκεται (κατά τις προβλέψεις) το 2020, …πίσω ξανά στο 2009 (με χρέος ίσο με 120%);

Τότε, προς τι η τόση χαρά της επιτυχίας της Κυβέρνησης, των εταίρων μας και του ΔΝΤ για την νέα Σύμβαση-Συμφωνία; Χάρηκαν μήπως για την επιτυχή διάσωση των δικών τους τραπεζών; Έδωσαν εκείνο τον πολύτιμο χρόνο που χρειάζονταν οι δανειστές μας, ώστε να προσαρμοστούν, ελαχιστοποιώντας τις αρνητικές επιπτώσεις της όποιας «άτακτης» χρεοκοπίας; Και που μας αφήνει αυτό όλους εμάς τους Έλληνες; Θα τα δούμε λέτε «όλα» στο Β’ ημίχρονο, ή στην Β’ πράξη του δράματος; Η αλήθεια είναι ότι το ΔΝΤ, πριν καν στεγνώσει το μελάνι της «περίφημης συμφωνίας», τα τινάζει όλα στον αέρα: σε πρόσφατη έκθεσή του κάνει την ευθεία πρόβλεψη πως το σχέδιο της ανελέητης εσωτερικής υποτίμησης θα αποτύχει! Η εν λόγω έκθεση του ΔΝΤ περιλαμβάνει τουλάχιστον 9 «βόμβες», που μας οδηγούν στο να γίνουμε με βεβαιότητα η «νέα Αργεντινή».

Η έκθεση του ΔΝΤ θεωρεί βασικό παράγοντα της Ελληνικής αποτυχίας την ανικανότητα του ευτελισμένου πολιτικού μας συστήματος. Οι πολιτικοί ταγοί, σα να μην συμβαίνει καν το παραμικρό, θεωρούν ότι οι Έλληνες τρώνε ακόμη «κουτόχορτο» και ότι οι «νικητές» των εκλογών θα αποφύγουν τα χειρότερα! Οι ίδιοι φαίνεται πως δεν «ακούνε» ούτε τους πεινασμένους  Έλληνες, ούτε την κοχλάζουσα μεσαία κάποτε κοινωνική τάξη, ούτε επίσης και το βουητό από τους έλικες του ελικοπτέρου. Όλα όσα προβλήματα χρέους και δανεισμού και να προϋπήρχαν, που είναι όντως τεράστια, η πραγματικότητα είναι πως όλα τα τραγικά και τα εξωφρενικά ξεκίνησαν το 2009: όταν ο πρώην Πρωθυπουργός και ο τότε Υπουργός Επικρατείας συναντήθηκαν με τους εκπρόσωπους της Goldman Sachs, στην Αθήνα.

Την συνέχεια την γνωρίζουν δυστυχώς όλοι οι Έλληνες. Εγκληματικ

Keywords
Τυχαία Θέματα