Έκτακτο Eurogroup σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στις 5 ώρα Ελλάδος για τους οίκους αξιολόγησης!

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 5 ώρα Ελλάδος.

Θέμα συζήτησης θα είναι οι οίκοι αξιολόγησης που εδώ και μήνες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με διάφορους τρόπους χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός οίκος παραμένει ως πρόταση, όπως έχουμε επισημάνει στο ΟΛΥΜΠΙΑ.

Παράλληλα, θα μιλήσουν για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο της 9ης

Δεκεμβρίου για την διάσωση του ευρώ και τους λόγους που αυτή η συμφωνία πήγε στο βρόντο μέσα σε λίγα 24ωρα αφού δεν έπεισε κανέναν!

Εν μέσω υποβαθμίσεων και προειδοποιήσεων, στο «κόκκινο» βρίσκεται η γαλλική οικονομία, αφού δημοσιεύματα κάνουν λόγο για υποβάθμιση της Γαλλίας. Μάλιστα η Fitch την περασμένη Παρασκευή υποβάθμισε τις προοπτικές της χώρας σε αρνητικές.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί και το ύψος των διμερών δανείων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (η Βρετανία μένει αμέτοχη μετά το βέτο που έθεσε στη σύνοδο και οι ΗΠΑ δεν φαίνονται διατεθειμένες για μεγαλύτερη συμμετοχή).

Στην τελευταία Σύνοδο αποφασίστηκε η αύξηση της ευρωπαϊκής συνεισφοράς κατά 200 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 150 δισ. ευρώ θα προέρχονταν από τις χώρες της ευρωζώνης και 50 δισ. ευρώ από τα υπόλοιπα κράτη μέλη.

Έως τώρα έχει γίνει γνωστό ότι το Βέλγιο θα δώσει 9,5 δισ. ευρώ, ενώ εκτός ευρωζώνης η Δανία θα δώσει 5,4 δισ. ευρώ και η Σουηδία 11 δισ. ευρώ.

Τέλος, αναμένεται να συζητηθεί και η μέθοδος διεξαγωγής ψηφοφοριών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που εκεί θα φανεί αν θα υπάρξει μερική απώλεια εθνικής κυριαρχίας στις υπερχρεωμένες χώρες.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα