Ένα νέο συστημικό πολιτικό μόρφωμα από Λοβέρδο.

16:43 3/12/2012 - Πηγή: Olympia

Ο ήδη διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Λοβέρδος, ανέβασε σήμερα στην ιστοσελίδα του μια διακήρυξη με την οποία αναγγέλλει την ίδρυση μιας νέας (από τις πολλές που ιδρύονται καθημερινά) πολιτικής κίνησης με την ονομασία «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.). Καλεί δε τον κόσμο να σπεύσει να την συνυπογράψει.

Σε κάποιο σημείο της η διακήρυξη αυτή αναφέρει: «Θα ήμασταν όντως ανιστόρητοι αν λησμονούσαμε

τα φωτεινά επιτεύγματα της Μεταπολίτευσης, όπως η αποκατάσταση της Δημοκρατίας σε δύο φάσεις κατά τη δεκαετία του ’70 και ολοτελώς μέσα στη δεκαετία του ’80». Δηλαδή είναι φωτεινό επίτευγμα η «δημοκρατία» που μας έφερε στο σημερινό χάλι; Η «δημοκρατία» που με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986 μετέτρεψε την μέχρι τότε ολιγαρχία του Συντάγματος του 1975 σε πρωθυπουργική μοναρχία του Ανδρέα Παπανδρέου και των μετέπειτα; Η «δημοκρατία» του άρθρου 86 που αθωώνει τους υπεύθυνους πολιτικούς; Η «δημοκρατία» που αποκλείει την κοινωνία από την πολιτική; κ.λ.π.

Με λίγα λόγια ο κ. Λοβέρδος αποδεικνύει ότι παραμένει βαθιά συστημικός και τα ευχολόγια που αναφέρονται στη διακήρυξη είναι στην ουσία προσωπικές υποσχέσεις για καλύτερη διαχείριση του συστήματος προφανώς από τον ίδιο και όχι για τη ρήξη με αυτό και την αλλαγή του.

Όμως η έξοδος από την κρίση απαιτεί ένα άλλο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και όχι διαχείριση του υπάρχοντος.

Πέτρος Χασάπης

 

 


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα