Ενoχλημένος ο Λαλιώτης για τις φήμες περί ΣΥΡΙΖΑ

22:07 7/6/2012 - Πηγή: Olympia

Έντονα ενοχλημένος φέρεται ο κ. Κώστας Λαλιώτης για την υφέρπουσα  φημολογία περί συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην Υπουργός διαπιστώνει με οργή, ότι αρκετές από αυτές τις διαρροές  προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κάτι που ο ίδιος θεωρεί απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο.

Οι σχέσεις του κ. Λαλιώτη με το ΠΑΣΟΚ

μπήκαν σε μεγάλη δοκιμασία το καλοκαίρι του 2002 όταν ο τότε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης τον απέπεμψε από τη θέση του γραμματέα του Κινήματος, προωθώντας σε αυτήν τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Τότε ο κ. Λαλιώτης είχε υπαινιχθεί παρέμβαση του Αμερικανικού παράγοντα με αποτέλεσμα να επιλέξει από τότε να ιδιωτεύσει, εργαζόμενος στον εκδοτικό οίκο Λιβάνη.

Οι σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν ψυχρές από την εποχή που ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζε με καχυποψία τον κ. Κ. Λαλιώτη και δεν έκρυβε την ενόχλησή του για την εμπιστοσύνη που του έδειχνε ο πατέρας του. Μάλιστα, εκείνη την εποχή  κάποιοι χαρακτήριζαν τον Κώστα Λαλιώτη ως τον τέταρτο γιο του κ. Α. Παπανδρέου, θέλοντας να τονίσουν τη στενή τους σχέση. Ο πρώην Υπουργός, παρά το γεγονός ότι έχει μείνει για 10 ολόκληρα χρόνια εκτός πολιτικής, παρακολουθούσε και παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις, δεν έκρυψε τη διαφωνία του με τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και τη μετάλλαξή του σε ένα κόμμα χωρίς ταυτότητα και χωρίς κοινωνικές συμμαχίες. Θεωρούσε λάθος την προσφυγή στο ΔΝΤ αλλά και τις πολιτικές που την συνόδευσαν.

Πριν την εκλογή του κ. Βενιζέλου είχε συζητήσει αρκετές φορές μαζί του, ανταλλάσσοντας απόψεις και καταθέτοντας ιδέες για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί τότε ήταν βέβαιοι για την επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη σε κεντρικό ρόλο που αφορούσε την επικοινωνία και τον πολιτικό σχεδιασμό, αντικείμενα που κατέχει όσο λίγοι.

Κάποιοι άλλοι στοιχημάτιζαν ότι θα αναλάμβανε και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη και για άγνωστους λόγους η επικοινωνία του με τον κ. Βενιζέλο διεκόπη. Ο ίδιος αναγκάστηκε να σπάσει τη σιωπή του διαψεύδοντας δημόσια ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το οποίο τον εμφάνιζε να συνεργάζεται με τον κ. Τσίπρα και να παρέχει σε αυτόν επικοινωνιακές  συμβουλές.

Ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες διαρροές ακόμα και μέσα από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δείχνει να έχει πλέον αντιληφθεί ο κ. Λαλιώτης. Οι επικριτές του, επισημαίνουν ότι στη δήλωση-διάψευση για το δημοσίευμα στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο κ. Λαλιώτης αναφέρθηκε κυρίως στη διαφωνία του με τις πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλοντας να τις καταστήσει ευδιάκριτες ενώ παράλληλα μίλησε για την ιδέα μιας νέας Κεντροαριστεράς, χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα στο ΠΑΣΟΚ ως τον κύριο φορέα της. Τονίζουν μάλιστα ότι στη συγκεκριμένη δήλωση δεν υπάρχει ίχνος κριτικής στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άνθρωποι που διατηρούν φιλικές σχέσεις με τον κ. Λαλιώτη χαρακτηρίζουν ανοησίες όλα όσα λέγονται και επισημαίνουν με νόημα ότι «αν το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πολύτιμες τις υπηρεσίες και

Keywords
Τυχαία Θέματα