ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

(Από ένα Έλληνα πολίτη)

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Σήμερα ο πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης,στο κομματικό του όργανο Α1, (έτσι το αποκάλεσε ο ίδιος), δημοσιεύθηκε υπό τύπο ανοικτής επιστολής το κείμενο που συνέταξε προς τον ελληνικό λαό, αλλά στην ουσία κοινοποιείται και απευθύνεται στους ιθύνοντες των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, δηλαδή στις δάνειες δυνάμεις, που τους γράφει γιατί λέει ΝΑΙ στα τα επερχόμενα προς υπογραφή μέτρα, μνημόνια

κλπ. Μελετώντας προσεκτικά το κείμενο της επιστολής καταλαβαίνει κανείς ότι αφού εμμέσως πλην σαφώς δικαιολογεί τη στάση του κόμματός του γιατί «ψηφίσαμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του Μνημονίου τον Μάιο του 2010», υπενθυμίζει στους δανειστές μας ότι και εμείς ως λαός στηρίξαμε την οικονομία τους, δια της αγοράς των εισαγομένων αγαθών που παράγουν καθώς και για υπερτιμημένα εξοπλιστικά προγράμματα και για τα οποία ουδείς Έλλην πολιτικός ακόμη δεν απολογήθηκε και προφανώς δεν τιμωρήθηκε, στη συνέχεια κάνει κάποιες επισημάνσεις και ασκεί κριτική στους μέχρι τώρα ασκήσαντες την εξουσία, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάντια της χώρας, βγάζοντας φυσικά τον εαυτό του και το κόμμα του απέξω, λες και ο ίδιος προήλθε από παρθενογένεση.

Σε μία παράγραφο μάλιστα της επιστολής του γράφει:

«Η πολιτική αμετροέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε τους Δανειστές μας να κινηθούν στα όρια του εκβιασμού: “Ή υπογράφετε ή δεν σας εκχωρούμε την συμφωνηθείσα δια του αρχικού Μνημονίου 6ηΔΟΣΗ.” Κοινώς, “πτωχεύστε και οδηγηθείτε εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ και ΕΥΡΩ“. Κατά την επίσκεψη της Τρόικας με διευρυμένη σύνθεση στο γραφείο μου, στη ΒΟΥΛΗ (η επιλογή του χώρου έγινε για να τονίσω τη θεσμικότητα και όλα τ’ απορρέοντα), εξήγησα ότι η αδιαλλαξία και η ανελαστικότητα κάποιων αποφάσεων τους, όπως η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν στο εκλογικό σώμα αντανακλαστικά απόρριψης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επικράτηση μιας ακραίας ρητορικής για έξοδο από την ΕΥΡΩΠΗ και το ΕΥΡΩ, όπως την αντιλαμβάνονται η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ αριστερά και οι συνιστώσες του Αναρχισμού και των αντιεξουσιαστών. Δηλαδή, προϊόντος του χρόνου, σε συνάρτηση και με τις επικρατούσες “κατοχικού τύπου” αντιλήψεις σε κάποιες κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδέχεται να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε μία ιδιότυπη “ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”».

Από την παράγραφο αυτή προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

1ον. Επισείει τους κινδύνους και τα ψευτοδιλήμματα του ψυχρού πολέμου περί αντικομουνισμού, βλέποντας από τις δημοσκοπήσεις τα κόμματα της αριστεράς ανερχόμενα ως προς τα ποσοστά, ενώ το δικό του κόμμα, παρά την υπερβολική προβολή από τα ΜΜΕ, παραμένει καθηλωμένο στα ποσοστά του 2009, με κατά καιρούς «ύποπτες» ανοδικές τάσεις.

2ον. Στην αναφορά του περί ΚΟΥΒΑΣ της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ξεχνά να μας πει επίσης ότι ο ίδιος την έχει επισκεφθεί μετά του Αδώνιδος το 2004, και είχε και συνάντηση με τον Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο, που την πρόβαλε κατ’

Keywords
Τυχαία Θέματα