Ο εκλεκτός της κυβέρνησης Παπανδρέου που μιλούσε με τους δανειστές πήρε “μεταγραφή” για την Τράπεζα της Ελλαδας!

15:42 5/5/2012 - Πηγή: Olympia

Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Επιρογνωμώνων (ΣΟΕ) Γιώργος Ζανιάς, αναλαμβάνει θέση στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Ζανίας ανέλαβε την θέση στο ΣΟΕ επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου και παρέμεινε και όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε την θέση του υπουργού οικονομικών.

Ο Ζανιας

ήταν ο ανθρωπος που συνομιλούσε και διαπραγματευόταν μεριά Βρυξέλλες και προετοίμαζε το έδαφος για τον εκάστοτε ΥΠΟΙΚ ή τον Γ. Παπανδρέου.

Η πρόταση για μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδος είχε γίνει εδώ και ένα μήνα στο υπουργικό συμβούλιο.

Μέχρι και την Παρασκευή εκκρεμούσε το σχετικό προεδρικό διάταγμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υπογράφηκε.

Ο Ζανιάς πριν αναλάβει επικεφαλής του ΣΟΕ έκανε ακριβώς την ίδια δουλεια στο απέναντι στρατόπεδο. Δούλευε δηλαδή για την ΕΕ και διαπραγματευόταν με τις χώρες που είχαν πρόβλημα στα οικονομικά τους.

Με άλλα λόγια, θα έπρεπε να ξέρει καλά τα οικονομικά της Ελλαδας από την πλευρά των Βρυξελλών κι στην ουσία όταν επί Παπακωνσταντίνου ανέλαβε το ΣΟΕ, αν βρήκε λάθος οικονομικά στοιχεία, όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να το ήξερε ήδη!

Νομίζετε όμως, ότι δεν είχε σχέση και με την εποχή Σημίτη;

Στις κυβερνήσεις Σημίτη διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και είχε από τότε πάρε – δωσε με τις Βρυξέλλες…


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα