Ο Πειραιάς δείχνει τον δρόμο: Συμμαχία για την αξιοπρέπεια απέναντι στην συναίνεση της υποτέλειας.

09:46 10/1/2012 - Πηγή: Olympia

Η πολιτική αξιών ενάντια στην απαξίωση της πολιτικής.

Απάντηση πολιτισμού και περηφάνειας ήταν αυτή που έδωσε χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά απέναντι στις …απολίτιστες μεθοδεύσεις της κεντρικής εξουσίας που μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο Μιχαλολιάκος έχει συσπειρώσει γύρω του κάθε υγιές στοιχείο της πόλης.

Ήταν μία από τις

ελάχιστες φορές στην ιστορία της αυτοδιοίκησης που όλο το πολιτικό σύστημα ενός δήμου συμπαρατάχθηκε δίπλα στον αγώνα ενός ανθρώπου που κρατά στις πλάτες του την αξιοπρέπεια της πολιτικής που ξεχαρβαλώνεται καθημερινά από τους εκατοντάδες συναδέλφους του.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε υποσχεθεί πως θα είναι δήμαρχος όλων των πολιτών του Πειραιά. Πως το κόμμα του πλέον είναι η πόλη του. Κάποιοι δεν το πίστεψαν, όμως το απέδειξε περίτρανα. Τώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων συμπαρατάσσεται δίπλα στον αγώνα του δημάρχου για ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια αλλά και ανασκευή εγκλημάτων δεκαετιών.

Ο εγκληματικός σχεδιασμός της κυβέρνησης που έφτασε στο έσχατο σημείο να θέλει να αρπάξει και την πλαζ της Φρεαττύδας (έχουμε αναλύσει εκτενώς το γιατί αυτή η αρπαγή δημόσιου πλούτου, όταν εξηγούσαμε το μεσοπρόθεσμο), βρήκε μία αντίδραση που πρέπει να αποτελέσει μοντέλο για κάθε πολιτικό που σέβεται τον ρόλο του.

Οι Πειραιώτες δια μέσου του δημάρχου, διεμήνυσαν όχι μόνο πως δεν θα παραχωρηθεί ούτε σπιθαμή στην κεντρική εξουσία, κατ’ επέκτασην στα vulture funds, αλλά συμφώνησαν στην διεκδίκηση αυτών που έχουν κλαπεί από την πόλη ελέω της λαίλαπας του εκσυγχρονισμού.Με ευρύτατη πλειοψηφία ο δήμος αποφάσισε να

Διεκδικήσει τον ΟΛΠ διότι το λιμάνι είναι μέρος της πόλεως και είναι αδιανόητο να ακρωτηριάζεται. Δεν θα γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και απόδοσης του πλειοψηφικού πακέτου σε ιδιώτες.Δεν θα γίνει το περιβόητο τρενάκι (monorail) το οποίο θα στοίχιζε εκατοντάδες εκατομμύρια ακρωτηριάζοντας την πόλη από το λιμάνι, χωρίς στην ουσία να έχει καμμία χρησιμότητα.

Όλα αυτά χωρίς κραυγές, αλλά με αντιπροτάσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης. Αλλά και αποφασιστικότητα που έχει τρομάξει όσους νομίζουν ότι κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι γεμάτη “πρόθυμους” να παραδώσουν. Γιατί συναίνεση μέχρι σήμερα είχαμε μόνο μεταξύ των προθύμων. Στον Πειραιά ο Μιχαλολιάκος διδάσκει αυτό που έκανε τους Έλληνες να ξεχωρίσουν μέσα στους αιώνες: Τον κοινό αγώνα για το σύνολο, την Πόλη, την Πατρίδα. Με γνώμονα τις αξίες που θα αποτελέσουν και το εφαλτήριο για την έξοδο από την κρίση.

Οι αξίες ενάντια στην απαξίωση.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα