Ο ρόλος των ΝΑΖΙ, στην εξαθλίωση των γηγενών της… Παραγουάης!

12:57 23/6/2012 - Πηγή: Olympia

Ανοίξτε την “εικόνα” και δείτε τι παίζεται αλλού…

-Παραγουάη, χώρα με 95% ομοιογένεια πληθυσμού mestizos (Ιθαγενείς και Ισπανοί). 5,5 περίπου εκατομμύρια.

-Γηγενείς εξαθλιωμένοι, ζουν σε σκηνές και εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί στη γη τους, που τους έκλεψαν.

-Ο ρόλος των Ναζί, στην εξαθλίωση των γηγενών.

-”Νομιμότητα” και “νόμοι” φτιαγμένοι από λίγους για λίγους. (Αν διαβάσετε μέχρι τέλους θα καταλάβετε γιατί το λέμε αυτό…)

Πρόεδρος μέχρι χτες, ο πρώην επίσκοπος Φερνάδο Λούγο . Η Γερουσία τον απομακρύνει λόγω πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων του, μετά από την

αιματηρή εξέγερση των αγροτών (διάβασε παρακάτω) και ορκίζεται νέος πρόεδρος ο Φεντερίκο Φράνκο. Ο 49χρονος Φράνκο, χειρουργός, πρώην αντιπρόεδρος και σύμμαχος του Λούγο, είχε μεταπηδήσει στην αντιπολίτευση και μετατράπηκε σε ηγετικό της στέλεχος. Στην ομιλία του, κάλεσε να υπάρξει εθνική ενότητα και δεσμεύτηκε να σεβαστεί τη συνταγματική τάξη και την δημοκρατία, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση εκλογών τον Απρίλιο του 2013.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα είπε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι θεωρεί “παράνομη” την απόφαση της Γερουσίας και δεν θα αναγνωρίσει το νέο πρόεδρο, ενώ πρότεινε να κλείσουν τα σύνορα.
Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών συνεδριάζει στην Ουάσινγκτον εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση στην Ασουνσιόν. Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα χαρακτήρισε “βεβιασμένη” την διαδικασία.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της UNASUR έκαναν λόγο για παραβίαση της δημοκρατικής τάξης και του κράτους του νόμου και πρόσθεσαν ότι εξετάζεται το εάν “είναι δυνατό” να συνεχιστεί η συνεργασία με την Παραγουάη και η διαδικασία περιφερειακής ολοκλήρωσης.

Ο Λούγο εκλέχτηκε στις 20 Απριλίου του 2008, αφού στηρίχτηκε από συνασπισμό αριστερών και λαϊκών κινημάτων, μετά από 61 χρόνια κυριαρχίας του κόμματος Κολοράδο. Είχε εξαγγείλει αγροτική μεταρρύθμιση η οποία δεν προχώρησε, γιατί σεβόμενος τις δικαστικές αποφάσεις (που ουσιαστικά δικαιώνουν τους γαιοκτήμονες), δείχνει ατολμία, να προχωρήσει η κυβέρνηση του σε ριζοσπαστικότερες λύσεις. Τελικά όμως έπεσε από έναν πρώην συνεργάτη του…

Πάμε να ξεδιπλώσουμε το κουβάρι των εξελίξεων! Τι έγινε τις προηγούμενες μέρες στην Παραγουάη; Πως εξαθλιώθηκε ο κόσμος και από ποιους;

Ακτήμονες, κατέλαβαν ένα μέρος μιας φάρμας, που ανήκε σε μεγαλοκτηματία. Το κίνημα των “camperos” («οι σκηνίτες»), όπως έχει ονομαστεί (από τις σκηνές που κουβαλούν για να μένουν), έχει απλωθεί στην Παραγουάη κι έχει πάρει την μορφή μαζικού κινήματος. Μάλιστα διεκδικούν πλέον και ως κόμμα «Liga Nacional de Camperos” (LNC), την αξιοπρεπή κοινοβουλευτική τους παρουσία.

Οι εν λόγω περιπλανώμενοι εργάτες γης, που μεταναστεύουν από τόπο σε τόπο, για να δουλέψουν σε εποχικές εργασίες ή να καλλιεργήσουν σε μονιμότερη βάση προϊόντα, που ενισχύουν το ανταλλακτικό τους εμπόριο (fair trade), είναι τα «δακτυλοδεικτούμενα μιάσματα» από τους γαιοκτήμονες. Οι ισχυροί παράγοντες της

Keywords
Τυχαία Θέματα